Rossi: Zelo sem razočaran

Avtor prispevka: , objavljeno 4. novembra 2018 .

Valentino Rossi je bil po dirki zelo razočaran, zaradi padca štiri kroge pred koncem s katerim je zapravil morebitno zmago. Kot je sam dejal je bila to prva njegova napaka v letošnji sezoni.
Dirkač Yamahe je vodil od začetka dirke pa vse do začetka sedemnajstega kroga, ko je padel. Če bi mu uspelo zmagati bi končal obdobje osemindvajsetih dirk brez zmage potem, ko je nazadje slavil v Assenu v lanski sezoni. Šele drugič v letošnji sezoni sezoni se je zgodilo, da italijanski dirkač ni osvojil točke, prvič po dirki v Argentini, kjer je po incidentu z Marquezom končal kot devetnajsti.

“To je bila moja prva napaka v letošnji sezoni, saj samo v Argentini nisem osvojil točk. Danes ni bil ravno pravi čas za takšne napake. Zelo sem razočaran. Po drugi strani sem tudi zadovoljen, saj smo imeli zelo dobro dirko prvih petnajst krogov. Po zmagi mojega brata Luce v razredu Moto 2 bi bil lahko res izjemen dan. Toda je kar je.”

“Do padca sem mel najboljšo dirko v letošnji sezoni, bil sem hiter na stezi, ki nam ne ustreza najbolj. To je zelo pozitivno in pomembno. Sem pa jasno razočaran. Po takšni dirki bom zaradi napake domov odšel brez točk.”

Devetkratni svetovni prvak ni znal natančno razložiti zakaj je prišlo do padca. Naj pa bi bilo bolj zaradi zdrsa zadnjega kot sprednjega kolesa.

“Ne vem natančno, moramo še preveriti. Vozil sem na polno tako kot prejšnjih petnajst krogov. Ob zaviranju je nekoliko zdrsnil zadnji del, tega nisem pričakoval. Bolj me je skrbel sprednji del, bil sem na meji. Zadnji del je zdrsnil in bil sem na tleh.”
S padcem je izgubil možnost osvojitve drugega mesta v skupnem seštevku in ima sedaj le dve točki prednosti pred moštvenim kolegom Maverickom Vinalesom.

“Današnji rezultat bi bil zelo pomemben za prvenstvo. Če bi danes dirko končal vsaj kot drugi bi bil v igri za drugo mesto. Zdaj moram ubraniti tretje.”

Rossijevo predstavo na eni najzahtevnejših dirki je preko Twitterja pohvalil tudi Jorge Lorenzo.

“Jorgeju se moram zahvaliti za pohvale. To je lepo slišati. Danes sem imel dober ritem skozi celotno dirko na eni najzahtevnješih stez na koledarju. To je vsekakor zelo pozitivno.”