Rossi “zelo jezen” zaradi napake v garaži Yamahe

Avtor prispevka: , objavljeno 25. avgusta 2018 .

Valentino Rossi bo dirko za VN Velike Britanije začel z dvanajstega mesta, kamor se je uvrstil zaradi napake v njegovi garaži. Italijan je bil najpočasnejši med dvanajstimi dirkači druge kvalifikacijske skupine, saj mu v deževnem obračunu za najvišja štartna mesta ni uspelo pravočasno zapeljati na stezo, da bi ujel še en hitri krog. Zadnji poizkus je zamudil za dve sekundi, dirkač Yamahe pa pravi, da bi se s časom kroga, katerega je kljub vseeno odpeljal do konca, uvrstil na peto mesto. “Bil sem zelo jezen, saj smo tokrat imeli dobro taktiko,” je dejal po kvalifikacijah. “Šlo je na tesno in na žalost smo naredili napako, saj smo izgubili preveč časa pri menjavi zadnje gume. Zadnji hitri krog nam je ušel za dve sekundi. Škoda, saj bi s časom kroga, ki sem ga odpeljal kljub iztečenemu času, osvojil peto mesto. Taktika je bila dobra, izbrali smo prave gume, toda naredili smo napako v boksu. Zato bomo dirko morali začeti iz četrte štartne vrste, zato bo dirka malce težja.”

V nedeljo naj bi v Silverstonu deževalo tekom celega dne, zato so organizatorji dirko razreda MotoGP prestavili za uro in pol naprej, pred dirki razredov Moto2 in Moto3. Rossi je bil z občutki na motorju v mešanih pogojih zadovoljen, toda priznal je, da morajo še izboljšati nastavitve motorja, če bodo pogoji na dirki slabši.

Maverick Vinales je bil na drugi Yamahi enajsti, čeprav je bil na zadnjem prostem treningu najhitrejši. “S temi nastavitvami nismo veliko vozili v dežju, zato potrebujemo še veliko krogov, če želimo z njimi biti hitri,” je pojasnil. “Kot kaže jih razumemo, ko je steza suha, toda v dežju nas čaka še nekaj dela. Če bo jutri deževalo, bomo morali pridno delati na jutranjih ogrevanjih. Mislim, da se lahko izboljšamo, da bomo bolj konkurenčni,” je še dodal Španec.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish