Rossi želi svoje moštvo v MotoGP

Avtor prispevka: , objavljeno 9. aprila 2016 .

Valentino Rossi si prizadeva, da bi prihodnjo sezono na štartu dirk razreda MotoGP stal tudi dirkač njegovega lastnega moštva. Prihodnjo sezono bodo na voljo tri superlicence, tako da se bo štartna vrsta povečala na 24 dirkačev. Dve sta rezervirani za prihajajoče tovarniško moštvo KTM, za eno pa pa se borijo pri moštvu LCR, z njo pa se spogleduje tudi ekipa Sita Ponsa.

V lovu na prosto mesto pa sodeluje tudi Rossi, ki je sicer podaljšal pogodbo z moštvom Yamahe za dve leti. Italijan naj bi želel, kot lastnik moštva, na stezo postaviti Yamaho M1 s tovarniško podporo, ali pa motor iz tovarne KTM-a, ki motocikle dobavlja njegovemu moštvu Sky Racing Team VR46, v razredu Moto3.

37-letnemu Rossiju se dirkaška kariera počasi končuje, zato je njegovo moštvo razreda Moto3 za zdaj najboljša priložnost, da ostane povezan z motociklizmom. Za njegovo moštvo v najvišjem razredu bo najverjetneje dirkal izkušen dirkač, saj dirkača njegove Moto3 ekipe VR46 za takšen korak še nista pripravljena.

Foto: Yamaha

7 Comments

 • Niko Cvijic

  Dejte nehat bubat neumnosti dejte se prvo prepričati glupani kaj sploh pišete ne Rossi ne bo imel še moštva v moto gp dokler bo dirkal !!!!rossiju je bilo iz strani moto gp ponujeno mesto(moštvo)ampak je odklonil ker ga trenutno to ne zanima….mislim res pišete kr neke neumnosti !!!

 • Tina Jurgovic

  glupi ste Rossjevi navijači, ki nimate pojma o časovnem zaporedju dogodkov. Novica je bila objavljena skoraj en dan prej kot je Rossi potem odgovarjal na to kar piše v novici (odgovarjal je po kvalifikacijah). ne bit zdej pameten, če si en dan za svetom. sicer pa, če si že tko pameten, je povedal da se je s šefom dorne pogovarjal o tem, da bi njegovo moštvo napredovalo v motogp, a je to nemogoče, ker mora prej v moto2. tko da ne kvasi budalaštin. za povrhu je pa to, da so hotli v motogp potrdil tudi šef njegove moto3 ekipe, Pablo Nieto!

 • Niko Cvijic

  Dej ne pametuj prosim te res Jst to že vem od lani ne od včeraj !!!!že lani se je govorilo če gledaš italijanske programe na SKY !!naj bi prišli a morejo prvo v moto 2 in tko dalje ne bodi pametna prosim te in se več ti povem Rossi kot ekipa bo prestopil v moto 2 ko bo njegova ekipa dobila naslov prvaka tko samo da veš….kot drugo šef ekipe nima tukaj nobene veze ker je lastnik Rossi in tko ko bo on hotel tko bo še enkrat ne pametuj in ne piši gluposti

 • Niko Cvijic

  Ps: ajde pametnjakovič kako se je lahko kaj takega pog z šefom če praviš da je nemogoče dej lej utihni in bo vse ok

 • Tina Jurgovic

  prosim te skrij se pod tisti kos govna ispod katerega zlezeš vsake toliko, nimaš pojma in to je to. SAM tvoj rossi je povedal da se je pogovarjal, tko da ne pametuj osel zabit. če tebe prašam itak veš več ko rossi ve sam, cepec. v moto2 pa hoče prestopit drugo leto, kot je tudi sam povedal. to so njegove besede, tko da izvoli pa njemu pametuj glupane. toliko sem se spustila na tvoj nivo, zdaj pa grem stran, ti pa izvoli pa pametuj dalje. zvečer ti pa želim obilo veselja ob gledanju kako bo tvoj papak popušil Lorenzu, Marquezu, pa še komu 😉

 • Niko Cvijic

  Piši kar hočeš lej kopiram lepo tvoj sovražni govor in te lepo reportam!! Jaz človek božji tebe nisem žalil govno debil?? Wtf lepo Zdej vse kopiram in te reportam jaz se na tvoj nivo ne bom spuscal bi me bilo preveč sram lej lahko te je sram

 • Niko Cvijic

  Tina Jurgovic ps:pojdi nazaj v šolo in se prvo nauči malo pravopisa,ker to ni ničemer podobno mene žališ Nevem z kako pravico in obrazom a na drugi strani ne znaš niti pisati,da vidi tvoj pravopis tvoja prof,bi dobila en velik 1…da tvoje olike niti ne omenjam no-comennt sej pravim na nivo takih ljudi se ne bom nikoli dal!!! Reportal pa te bom z veseljem…..

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja