Rossi želi, da tudi Yamaha razvije svoje “krilce”

Avtor prispevka: , objavljeno 13. aprila 2019 .

Valentino Rossi si od Yamahe želi, da tudi sami razvijejo podoben aerodinamičen dodatek (krilce), ki so ga kot prvi predstavili v moštvu Ducatija. Devetkratni svetovni prvak je po končanem drugem prostem treningu izvedel, da so podoben dodatek preizkusili tudi pri Hondi. Tako je na vprašanje ali si želi, da bi nekaj podobnega razvili tudi pri Yamahi odgovoril:

“Mislim, da je to nekaj kar bi bilo lahko za nas zelo pomembno, saj bi pomagalo pri nekoliko nižnji temperaturi zadnje pnevmatike. Takšno krilce bi nam lahko zelo pomagalo na dirki. Želim si, da bi Yamaha razvila nekaj podobnega. Gre za majhno stvar, ki pa bi nam zagotovo lahko vsaj malo pomagala. Upam, da nam jo uspe razviti že letos saj je potrebno ves čas napredovati.”

Rossi je poudaril potrebo po stalnem razvoju Yamahe med sezono, da bi tako lahko ostali v stiku z Ducatijem in Hondo, ki sta bili v preteklih sezonah v tem segmentu vedno boljši od njih.

“Lansko sezono smo začeli dobro nato pa sta Honda in Ducati napredovala mi pa ne. Torej je jasno, da je potrebno letos iti korak za korakom in ves čas napredovati.”

Trenutno je s svojim začetkom sezone precej zadovoljen, petemu mestu v Katarju je namreč sledilo drugo v Argentini. Poleg tega pa je bil zadovoljen tudi s svojo hitrostjo na simualcij kvalifikacij v Austinu.

“Delamo dobro in v pravo smer, saj imamo dobro skupino pravih ljudi. Sezona je dolga in pred nami je še veliko dela, da nadoknadimo zaostanek iz zadnjih dveh sezon.”

Njihovo veliko težavo predstavlja končna hitrost, ki je precej nižja od Ducatijeve.

“Motocikel ni najhitrejši na ravninah, smo pa napredovali na drugih področjih. Te je potrebno sedaj izkoristiti.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish