Rossi že začel s fizioterapijo

Avtor prispevka: , objavljeno 7. septembra 2017 .

Valentino Rossi je v upanju po čimhitrejšem povratku na dirke MotoGP že pričel s fizioterapijo poškodovane noge, je razkril pred VN San Marina, ki bo ta konec tedna. Rossi bo zaradi zlomljene noge moral izpustiti dirko v Misanu in Aragoniji, zatem pa upa, da bo že lahko dirkal na VN Japonske, ki je na sporedu 15. oktobra.

“Veselil sem se dirke v Misanu, saj je nastop pred tamkajšnjimi navijači nekaj posebnega,” je dejal Italijan, ki prihaja iz Tavullie, blizu Misana. “Toda paziti moram na okrevanje. Počutim se dobro, tako da sem že lahko začel s fizioterapijo. Čas okrevanja ni kratek, toda naredil bom vse, da se na stezo vrnem čimprej. Hvala vsem za podporo v teh dneh. Se vidimo kmalu!” je svojim navijačem sporočil The Doctor.

Yamaha bo v Misanu nastopila le z Maverickom Vinalesom, ki po poškodbi Rossija ostaja edini njihov knadidat za letošnjega prvaka. Španec meni, da se je znova spoprijateljil s svojo Yamaho, tako da se vrača v zmagovalno formo, ki jo je kazal na začetku sezone. “Žal bomo v Misanu dirkali brez mojega moštvenega kolega Valentina,” je dejal Vinales. “Vem da je to zanj zelo posebna dirka, saj ima tu največ domačih navijačev. Zagotovo ne bo enako brez njega.

Želim mu hitro okrevanje, da se čimprej vrne v garažo. Po stopničkah v Silverstonu smo zelo motivirani, saj vidimo, da znova delamo v pravi smeri. Znova imam dober občutek na motociklu, kakršnega sem imel na začetku sezone, kar me pomirja in mi omogoča da se osredotočim na osvajanje točk na vsaki dirki.”

Šef moštva, Massimo Meregalli pa je dodal: “Veselimo se te dirke, Maverick pa je poln samozavesti. Žal pa je poškodba Valentina prinesla nekaj sivih oblakov. Pogrešali ga bomo in mu želimo vse najboljše, ter upamo, ad sem nam čimprej znova pridruži.”

Zaradi velikega pričakovanja Rossijevih navijačev pa se organizatorji dirke skupaj z Rossijevim uradnim navijaškim klubom že dogovarjajo, da bi Valentina tekom konca tedna pripeljali pred gledalce, kjer bi jih nagovoril, pri Yamahi pa pravijo, da bodo Rossijevo stran garaže pripravili kot ponavadi, tako da bo njegov motocikel postavljen na ogled.

Foto: Yamaha