Rossi zdaj cilja na četrto mesto v prvenstvu

Avtor prispevka: , objavljeno 19. avgusta 2018 .

Valentino Rossi pravi, da je njegov cilj letošnje sezone osvojiti četrto mesto v prvenstvu, saj pričakuje, da ga bosta na zadnjih osmih dirkah v točkovanju prehitela oba dirkača Ducatija. Italijan je trenutno na drugem mestu, 59 točk za Marcom Marquezom, po težavni dirki v Avstriji pa ima dirkač Yamahe le še 12 točk prednosti pred Jorgejem Lorenzom, ki je zmagal na Red Bull Ringu, Špančev moštveni kolega Andrea Dovizioso pa ima še točko več zaostanka.

Rossi upa, da se slaba forma Yamahe iz Avstrije ne bo ponovila tudi v Silverstonu, toda zaporedni zmagi Ducatijevih dirkačev kažeta na precej boljšo formo. “Realistično gledano, mislim, da me bosta letos premagala oba Ducatija, saj sta zdaj v točkovanju zelo blizu in oba sta zelo hitra,” je povedal. “Lepo bi bilo, če bi se na večini dirk borili za stopničke, toda ti trije (Marquez, Lorenzo in Dovizioso) so bili letos hitrejši, zato bo težko. Kljub temu pa bomo poizkusili in upam, da nam bo na naslednjih dirkah, z več ovinki, nekoliko lažje.

Lani je bila dirka v Silverstonu za nas ena boljših. Začel sem jo iz prve štartne vrste in vozil v ospredju. Vodil sem 16 krogov in v enem trenutku mislil, da lahko celo zmagam, toda Dovizioso in Maverick (Vinales) sta me premagala. Lahko smo hitri, toda vprašanje je, če bodo Marquez in oba Ducatija hitrejši, kot lani.”

Yamaha danes v Misanu opravlja s testiranji, nato pa ga čaka še eno testiranje v Aragoniji, takoj po dirki za VN Velike Britanije. Toda Italijan je bil pred testiranji precej pesimističen, saj že na testiranjih po dirki v Brnu moštvo ni prav nič napredovalo. “Moramo poizkusiti kaj novega,” je dejal. “Test v Misanu je zelo pomemben tudi zato, ker bo tam potekala moja domača dirka. Vendar pa dvomim, da bomo na teh dveh testiranjih naredili kakšen velik korak naprej. Lani v Misanu nisem dirkal zaradi poškodbe, zato bi bilo letos res lepo, če bi se gledalcem odkupil z dobrim rezultatom,” je še dodal.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish