Site icon Svet Hitrosti

Rossi: Zaslužil bi si 10. naslov

Valentino Rossi je še vedno razočaran, da mu leta 2015 ni uspelo osvojiti desetega naslova svetovnega prvaka. Prepričan je, da bi si to tudi zaslužil.

Svoj zadnji, tretji naslov je takrat na zadnji dirki osvojil Jorge Lorenzo. Sezono so poleg neposrednega boja za naslov med Yamahinima dirkačema zaznamovali številni incidenti med Rossijem in Marquezom. Najnižjo točko je njun odnos dosegel na dirki v Maleziji. Ko je Valentino Rossi po že znanem incidentu z Marquezom moral zadnjo dirko v Valenciji začeti povsem z začelja štartne vrste. Italijan se je v nedeljo prebil vse do četrtega mesta, kar pa je bilo ob zmagi Lorenza premalo za deseti naslov svetovnega prvaka.

Mnogi so bili prepričani, da je Marquez v zadnjem delu sezone z drznimi manevri večkrat namerno izzival Valentina Rossija ter tako v boju za naslov pomagal Jorgeju Lorenzu. Razlog za to, naj bi bile zamere, ki so se kopičile že od prvega dela sezone, ko je Španec v neposrednih dvobojih z Rossijem večkrat ‘potegnil krajši konec’.

“Nekoliko sem razočaran, da mi ni uspelo osvojiti desetega naslova,” je za Motosport-Total dejal Rossi.

“V svoji karieri sem dvakrat izgubil naslov na zadnji dirki. Prav zato menim, da bi si zaslužil desetega.”

“Ne glede na vse sem v svoji karieri osvojil ogromno zato se ne bi smel pritoževati.”

Poleg sezone 2015 je Italijan naslov na zadnji dirki izgubil še leta 2006, ko je po padcu dirko sicer končal na trinajstem mestiu, a je naslov s tretjim mestom osvojil Nicky Hayden.

Exit mobile version