Rossi zaskrbljen zaradi počasne Yamahe

Avtor prispevka: , objavljeno 25. februarja 2019 .

Potem ko je bil Valentino Rossi precej optimističen po prvem dnevu testiranj v Katarju, je bil drugi dan precej težji, saj je imel Italijan več težav in je testni dan zaključil šele na devetnajstem mestu, 1.2 sekunde za najhitrejšim dirkačem dneva, Alexom Rinsom. “Danes je bilo težje,” je priznal Rossi. “Imel sem več težav, še posebej z oprijemom zadnjega kolesa. Včeraj smo vozili z osnovnimi nastavitvami in ni nam šlo slabo. Danes smo se poizkusili izboljšati z drugačnimi nastavitvami in drugimi materiali in na žalost se nismo izboljšali. Za nami je težak dan, ves čas sem bil prepočasen. Jutri bomo poizkusili z drugačnimi nastavitvami,” je dejal Rossi, ki je končno hitrost motocikla izpostavil kot eno izmed največjih pomanjkljivosti, potem ko je dosegel le 334.3km/h, medtem ko sta Marc Marquez in Cal Crutchlow dosegla 346km/h.

“Žal smo počasni na ravninah. V Sepangu teh težav iz nekega razloga nismo imeli, tu v Katarju pa je razlika do najhitrejših zelo velika. Morda zato, ker imamo težave na izhodu iz ovinkov. Novembra smo preizkušali dva pogonska agregata in izbral sem tega, ki ga imamo zdaj, toda na ravninah smo 10km/h počasnejši od Honde in Ducatija, zato smo zaskrbljeni.”

Moštveni kolega Maverick Vinales je bil precej bolj zadovoljen, čeprav se je strinjal, da Yamaha izgublja čas na pospeševanjih iz ovinkov. “Motocikel deluje dobro. Od včeraj smo se uspeli izboljšati na vstopu v zavoje. Mislim, da je motor boljši, kot smo ga imeli dve leti nazaj. Toda tekmeci delajo velike korake naprej, zato moramo pridno delati naprej, še posebej na pospeševanju, saj tam veliko izgubljamo. V Sepangu to ni bilo tako očitno, toda tukaj je. V ponedeljek bomo poizkusili nov sistem, s katerim bomo morda uspeli nadoknaditi zaostanek pri končni hitrosti, ki bo zelo pomembna, še posebej na dirkah.

Za zdaj se moramo osredotočiti na pospeševanje, saj smo na vstopu v ovinke in v ovinkih samih precej hitri, toda izgubljamo na izhodu.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish