Rossi zaskrbljen nad izbiro gum Bagnaie

Avtor prispevka: , objavljeno 7. novembra 2021 .

Valentino Rossi upa, da Francesco Bagnaia na VN Algarveja ne bo doživel enake usode kot v Misanu, ko je v podobnih razperah izbral trdo sprednjo gumo in odstopil iz vodstva.

Bagnaia, član Rossijeve akademije VR46, je v Misanu izgubil še zadnje možnosti, da letos postane prvak razreda MotoGP. Čeprav je dirko začel z najboljšega štartnega položaja in vodil na dirki, je trda sprednja guma na relativno hladen asfaltu izgubila oprijem, to pa bi se v podobnih pogojih lahko zgodilo tudi v Portimau.

“Zelo me skrbi, katere gume bo izbral,” je priznal Rossi. “Na koncu treninga je vozil s srednje trdo zmesjo in je bil zelo hiter. Vedno me skrbi, katere gume bo izbral. Upam, da bo tokrat izbral pravilno, saj je hiter s srednje trdo in trdo gumo. Mislim, da je ta konec tedna najhitrejši, tako kot v Misanu, zato mislim, da lahko zmaga, vendar pa mora izbrati prave gume.”

Rossi je pojasnil, da je tudi sam preizkusil obe zmesi gum in da je razlika med njima zelo majhna. “Vremenska napoved je podobna sobotni. Dirka je na sporeu ob 13h, pred Moto2, zato je vse precej odprto in morda lahko vozimo tudi s trdo gumo. To bi bilo zelo dobrodošlo, če bo dovolj toplo,saj imam na trdi gumi nekoliko boljši občutek.”

Italijan bo svojo dirko prišel s šestnajstega mesta, kar je majhen napredek v primerjavi s prejšnjimi dirkami. “Za najboljšim štartnim položajem sem zaostal za manj kot sekundo, le devet desetink, potem ko sem lahko odpeljal dober krog. Toda težava je, da bom dirko začel s 16. mesta.”

Za 42-letnega veterana MotoGP bo to predzadnja dirka v karieri, toda še vedno si želi čim boljših rezultatov. “Rezultat je pomemben za moje zadovoljstvo. Zelo pomemben. Precej bolj zabavno je, če odpelješ dobro dirko in dosežeš dober rezultat. Cilj je, da končamo med prvimi desetimi. Mislim, da je to povsem dosegljivo, a bo zelo odvisno od tega, kako bo potekala dirka,” je še dodal Rossi.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj