Rossi: Zarco je nor!

Avtor prispevka: , objavljeno 17. avgusta 2020 .

Valentino Rossi je krivdo za trčenje s Francom Morbidellijem pripisal Johannu Zarcu in dejal, da je Francoz namerno zapiral linijo s čimer pa je nenamerno povzročil trčenje, v katerem bi jo skoraj skupila tudi Rossi in njegov moštveni kolega Maverick Vinales.

“Zapeljal sem v ovinek za Maverickom in na zaviranju videl senco. Mislil sem, da je televizijski helikopter,” se nevarnega bližnjega srečanja spominja veteran MotoGP. “Potem pa sta se pojavila dva metka. Dobro sem videl Zarcojevega ducatija, Morbidellijevega motorja pa nisem videl dokler nisem pogledal fotografij. Tokrat so naši svetniki odlično opravili svoje delo, saj ni veliko manjkalo, da bi po dirki brali osmrtnice.”

Po mnenju devetkratnega svetovnega prvaka je bil Zarcov manever nameren: “Razumljivo je, da so dirkači agresivni, toda tako počasi izgubiš spoštovanje do tekmecev. Ta šport je nevaren in moramo spoštovati tiste, ki dirkajo z nami. Kar se je zgodilo z Zarcom ni nič novega in je povsem jasno. Morbidellija je prehitel na ravnini in mu želel preprečiti, da bi ga prehitel nazaj na zaviranju, zato je namerno zapeljal pred njega zaviral. Toda pri 300km/h Franco ni mogel storiti ničesar, da bi preprečil trk.”

Italijan je pozval vodstvo dirke, naj vendarle ukrepa zoper Zarca, ki je že v Brnu povzročil trčenje s tekmecem. “Vodstvo dirke se mora resno pogovoriti z dirkači, saj je Zarco že na zadnji dirki v Brnu trčil v Pola Espargaroja, čeprav bi lahko nesrečo preprečil. To v Spielbergu je naredil namerno, pri tem pa se je Morbidelli poškodoval. Razumeti je treba, da so naši motocikli pri teh hitrostih kot metek,” je dodal Rossi, ki je dejal, da je Zarco preprosto nor.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish