Rossi: Zaradi Bagnaie in Morbidellija sem zelo vesel, pa tudi zelo zaskrbljen

Avtor prispevka: , objavljeno 12. februarja 2019 .

Valentino Rossi je dejal, da se zelo veseli dvobojev na stezi s Francom Morbidellijem in Francescom Bagnaio, dirkačema njegove dirkaške akademije VR46. V šali je še dodal, da ga to tudi skrbi, saj ga bosta lahko tudi premagala.

Obema dirkačema številni napovedujejo zelo dobro prihajajočo sezono, v kateri bi lahko povzročala številne težave najboljšim dirkačem, ki se bodo borili za letošnji naslov. Franco Morbidelli bo nastopal v novem, satelitskem moštvu Yamahe Petronas SRT, kjer bo imel na voljo praktično identično različico motocikla kot njegov mentor. Bagnaia pa se je po osvojitvi naslova v razredu Moto 2 preselil v moštvo Pramac, kjer bo uporabljal lansko specifikacijo Ducatijevega motocikla GP18.

Oba sta bila v skupnem seštevku časov testiranj v Sepangu pred devetkratnim svetovnim prvakom.

“Ko smo pričeli s tem projektom skupaj s Peccom in Francom, nismo pričakovali teh težav, da bosta oba prišla v MotoGP in tekmovala z menoj,” je v smehu dejal Rossi.

“Po eni strani sem lahko zaradi tega zelo zaskrbljen. Po drugi pa je to dokaz uspešnosti našega projekta. Pomagali smo dirkačema, da se prebijejeta v razred MotoGP in me celo premagata.”

Morbidelli v skupnem seštevku časov na nobenih, od treh testiranjih ni končal slabše kot na osmem mestu. Novi Yamahin motocikel mu bo tako omogočil dosego boljših rezultatov, kot so bili v minuli sezoni z moštvom Marc VDS Honda. Neposredni boji na stezi s svojim mentorjem mu predstavljajo še dodatno motivacijo.

“Neposreden boj z Valentinom me še dodatno motivira, ne samo mene, tud vse ostale,” je dejal Morbidelli.

“Je živa legenda. Tekmovanje z njim ti da novih moči in motivacije. Občutek je enostvno dober.”

Bagnaia je presenetil zadnji dan testiranj v Sepangu, ko je končal tik za Ducatijevim tovarniškim dirkačem Danilom Petruccijem. Rossi ob koncu dneva v Sepangu o njem dejal:

“Neverjetno kako hiter krogu mu je uspel. Vse čestitke. Upam le, da bo na dirkah nekoliko počasnejši. Če samo pomislimo kako hiter je bil vse tri dni, glede na to kako malo izkušenj ima je to resnično neverjetno. Potrebno bo paziti nanj.”