Rossi zanikal govorice o lastni ekipi v MotoGP

Avtor prispevka: , objavljeno 10. aprila 2016 .

Valentino Rossi je zanikal govorice, o katerih smo poročali, da želi svoje moštvo razreda Moto3 v prihodnji sezoni napredovati v MotoGP. Potrdil pa je, da načrtujejo napredovanje v Moto2.

Na tiskovni konferenci po kvalifikacijah v Austinu je Italijan odgovarjal tudi na vprašanje o novici, da naj bi se zanimal za prosto mesto na štartni vrsti v prihodnji sezoni. “Slišal sem za to, in vem, da je na štartu drugo leto eno prosto mesto,” je dejal Rossi. “Govoril sem s šefom Dorne, toda za nas je ta korak zaenkrat prevelik. Za zdaj nismo zmožni voditi MotoGP moštva, za kaj takšnega pa tudi nismo zainteresirani. Z moštvom Sky bomo napredovali v Moto2, kjer bomo tekmovali z enim motorjem.”

V pogovoru z italijanskimi novinarji pa je kasneje dirkač Yamahe pojasnil: “Pravzaprav nisem govoril s šefom Dorne. Želeli so govoriti z nami in nas obvestili o možnosti, da bi v MotoGP imeli svoje moštvo. Toda težko je voditi ekipo v tem razredu. Nimamo potrebnih kadrov in ostalih stvari. Iskreno povedano pa tudi ni v našem interesu, saj želimo mladim dirkačem pomagati do MotoGP. Potem bo v MotoGP vse drugače. Skoraj prepričan sem, da bomo prihodnjo sezono z moštvom Sky nastopali v Moto2 in že to nam bo vzelo veliko časa in truda. Morda bomo imeli dva motorja v Moto3 in enega v Moto2, z italijanskimi dirkači.”

Na vprašanje, ali je mogoče, da bi njegovo moštvo napredovalo v MotoGP nekoliko kasneje, je odgovoril: “Za zdaj ne, toda nikoli ne moreš reči nikoli.”

Želje moštva Sky po prestopu v najvišji razred motociklizma pa je potrdil šef ekipe, Pablo Nieto. “Radi bi imeli ekipo v MotoGP, toda gre le za željo, o kateri smo šele začeli razmišljati.”

87 Comments
najstarejši
najnovejši z največ glasovi
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje
SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish