Rossi zanika načrtovano pomoč Vinalesa

Avtor prispevka: , objavljeno 21. maja 2016 .

Valentino Rossi je po kvalifikacijah za VN Italije v Mugellu zavrnil očitke, da sta se z Maverickom Vinalesom dogovorila in celo vadila vožnjo v zavetrju, s katero sta eden drugemu pomagala do štarta iz prve vrte. Italijan je uspel v zadnjem poizkusu, ko je vozil v zavetrju Vinalesa, bodočega moštvenega kolega pri Yamahi, močno izboljšati svoj krog in postaviti najhitrejši čas, pred tem pa je Vinales na enak način “naletel” na Rossija in izkoristil njegovo zavetrje za boljši čas kroga.

Jorge Lorenzo in Marc Marquez sta namignila, da je Rossi vse skupaj načrtoval, a Italijan očitke zavrača. “Imel sem srečo, da sem na koncu peljal v Maverickovem zavetrju, s čimer sem si pomagal do najboljšega štartnega položaja,” je priznal Rossi. “Na stezi vedno poskušaš slediti drugim in Vinales ni dirkač, ki upočasni, ko pelješ v njegovem zavetrju, vedno vozi na polno. Nič se nisva dogovorila, šlo je zgolj za to, da sva oba čakala na zadnje trenutke, da na stezi ni bilo drugih dirkačev. Mislim da Maverick danes ni bil vesel, da sem vozil za njim, saj bi bil sicer on na prvem mestu.”

Tudi Vinales trdi, da sta z Rossijem na stezo hkrati zapeljala povsem po naključju. “Če bi šel na stezo takoj, ko se je začel zadnji del, bi imel pred sabo veliko dirkačev,” je pojasnil dirkač Suzukija. “Težko se osredotočiš in odpelješ krog na meji. Ponavadi raje krog odpeljem tako, da pred mano ni nikogar. Tako kot Valentino, včasih prav zato grem na stezo med zadnjimi, na koncu pa sva naletela eden na drugega. Če bi lahko izbiral, bi raje videl, da pred mano ne bi bilo nikogar. Ponavadi je to bolje,” je še dodal Španec.

Foto: Yamaha