Rossi: Zahteven dan zame, a ponosen na brata

Avtor prispevka: , objavljeno 24. oktobra 2021 .

Valentino Rossi je bil po zadnjem mestu na svojih zadnjih kvalifikacijah pred domačimi navijači razumljivo razočaran. Kljub temu pa je imel tudi razlog za veselje. Njegov polbrat Luca Marini se je namreč nekoliko presenetljivo uvrstil v prvo štartno vrsto. Novinec v kraljevem razredu je z dve leti staro specifikacijo Ducatijevega motocikla zaostal zgolj za obema tovarniškimi dirkačema Ducatija.

Hladna in še rahlo mokra steza pa ni najbolje ustreza devetkratnemu svetovnemu prvaku, ki bo dirko pričel z zadnjega triindvajsetega mesta.

“Danes so bile zelo, zelo zahtevne razmere na stezi. Bilo je mokro, ampak ne zelo mokro. S časom pa se je steza vse bolj sušila, a ne zelo hitro, saj je bilo še vedno zelo hladno. Na stezi naredila zgolj zelo tanka suha linija. Prav zato je bila vožnja na limitu s pnevmatikami za suho stezo brez napak zelo zahtevna.”

“Skozi celoten vikend se nisem najbolje počutil na motociklu. Štartno mesto je daleč od dobrega, toda vremenska napoved za jutri je boljša. Upam, da bo jutri sijalo sonce ter bodo boljši pogoji na stezi. Le tako menim, da se lahko nadejamo dobri dirki. Cilj za jutri je pridobiti čim več pozicij.”

“Jutri bo prav poseben dan, zelo čustven. Kljub temu pa bo potrebno ostati zbran in odpeljati dirko najbolje kar lahko.”

Rossiju pa je nasmeh na obrazu ponovno narisal ob vprašanju o njegovem polbratu, ki si je danes prvič priboril nastop iz prve štartne vrste.

“Luca je bil danes neverjeten, zelo sem vesel zanj. Že od petka zjutraj je bil v ospredju. Danes pa mu je v teh zahtevnih razmerah uspel izjemen krog. Že sama uvrstitev v prvo štartno vrsto je za novinca nekaj neverjetnega, čeprav ni bil daleč niti od najboljšega štartnega položaja. Današnji rezultat je zelo pomemben zanj, za njegovo kariero.”

“Prihodnjo sezono bova lahko še bolj tesno sodelovala. Na voljo bo imel dober motocikel (GP22) in dobro ekipo za seboj. Ima hitrost in talent za dosego velikih stvari.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish