Rossi zadovoljen z Yamaho, Ducati pa v najboljši formi izmed vseh

Avtor prispevka: , objavljeno 27. marca 2021 .

Valentino Rossi si od prvega dirkaškega konca tedna v sezoni 2021 obeta nekoliko boljši rezultat, kot jih je bil vajen lani, saj je prva prosta treninga končal na devetem mestu, kar bo zelo verjetno zadostovalo za avtomatično uvrstitev v drugi del kvalifikacij. Današnji tretji prosti trening, ki bi še lahko premešal karte, bo potekal v bolj vročih pogojih, s tem pa so možnosti za izboljšave časov manjše.

Dirkač Petronas SRT Yamahe je bil od najhitrejšega dirkača dneva, Jacka Millerja, počasnejši le za pol sekunde, kar je pripisal dejstvu, da je zadovoljen z obnašanjem motocikla, čeprav so potrebne še manjše izboljšave. “Nastavitve motorja so dober in zato imam med vožnjo dober občutek, še vedno pa moramo popraviti nekaj podrobnosti,” je pojasnil. “Ena izmed teh je elektronika, iz katere moramo dobiti malce več moči, mislim pa, da bo še bolj pomembno izbrati prave gume.

“V petek in soboto je bilo oziroma bo vroče, kar spremeni načrte, toda v nedeljo bo morda hladneje, zato mislim, da bo pomembno izbrati prave zmesi gum, v soboto pa odpeljati dobre kvalifikacije za visoko štartno mesto,” je dodal.

Vsi štirje Yamahini dirkači so se v petek uvrstili med najboljših deset, toda v ospredju je prevladoval Ducati, ki si je lastil tri izmed štirih najhitrejših časov. Tovarniško moštvo italijanskega proizvajalca motociklov naj bi bilo po mnenju Rossija v tem trenutku najboljše. “Vozil sem za (Jackom) Millerjem in (Francescom) Bagnaio in videl sem, da ima tovarniški Ducati zelo dobre pospeške, prav tako pa sta dirkača v dobri formi, zato mislim, da je to v tem trenutku najboljše moštvo.”

Kot smo poročali včeraj, obstaja možnost, da bo prvo letošnjo dirko krojil veter. Zaradi močnih sunkov bi bila lahko prestavljena na ponedeljek. “Vremenska napoved kaže, da bo v nedeljo močno pihalo,” je pojasnil Rossi. “Močan veter je le ena zmed težav, druga je, iz katere smeri piha. Zadnji dan testiranj sam veter ni bil tako močan, toda ker je pihal iz določene smeri, je na stezo nanašal pesek. Če bodo pogoji v nedeljo takšni, bo dirko težko izpeljati. Toda več bomo videli v nedeljo dopoldan. Sam bi raje dirkal v nedeljo,” je še dodal.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish