Rossi zadovoljen z novo Yamaho, kljub močnemu glavobolu

Avtor prispevka: , objavljeno 30. januarja 2017 .

Valentino Rossi je bil s prvo različico letošnje Yamahe na lanskih testiranjih precej razočaran, toda japonsko moštvo je od tedaj pridno delalo in devetkratnemu svetovnemu prvaku za prvi dan uradnih testiranj pripravilo precej boljše orožje.

“Danes sem prvič vozil tak motocikel, kot ga bom imel na letošnjih dirkah,” je povedal Italijan, ki je s testiranji začel nekoliko kasneje, saj ga je zjutraj močni bolela glava. “K sreči je motor precej boljši kot je bil. Inženirji so naredili velik korak naprej na področju motorne elektronike in pogonski agregat je boljši, kot je bil tisti prototipni, ki smo ga preizkusili novembra. Precej bolje pospešuje.

Šasija je bila danes ista, jutri pa dobimo novo, razvito po ugotovitvah s testiranj prototipov. S strani Yamahe dobimo malo informacij, kaj nam pripravljamo, toda ko sem včeraj videl motocikel sem vedel, da so svoje delo opravili dobro. Precej boljši je od prototipa, kar me je nekoliko presenetilo, ” je še dodal Rossi, ki je postavil osmi čas dneva, sekundo za najhitrejšim dirkačem, Caseyem Stonerjem.