Rossi zadovoljen z novo šasijo in gumami

Avtor prispevka: , objavljeno 23. avgusta 2016 .

Manj kot 24 ur po koncu dirke za Veliko nagrado Češke, so dirkači znova zapeljali na stezo v Brnu. Na sporedu je bilo enodnevno testiranje, katerga sta kot najhitrejša končala dirkača Yamahe.

Na programu testiranj sta Jorge Lorenzo in Valentino Rossi imela preizkus nove šasije, nihajne roke pa tudi novih Michelinovih gum za prihodnjo sezono.

Rossi je bil s preizkušenim zadovoljen, zdaj pa že čaka, da novosti uporabi tudi na dirkah.

“Za mano je dober dan, saj smo preizkusili številne novosti, predvsem novo šasijo in nihajno ročico, ki so mi bile všeč,” je povedal Italijan. “Zdaj se moramo dogovoriti, kdaj bomo novosti lahko uporabili na dirki. Preizkusili smo tudi dve novi prednji gumi, ki pa bosta na voljo šele prihodnjo sezono. Obe sta mi bili zelo všeč, saj sem z njima izboljšal krog, imel pa sem tudi dober občutek.

Zatem so delali še na programski opremi elektronike in našli nekaj izboljšav,” je še dodal Rossi, ki je zdaj na drugem mestu v točkovanju prvenstva.

“Oba z Rossijem sva preizkušala enake stvari in z nekaterimi smo nekoliko napredovali,” je dejal Lorenzo. “Bali smo se, da danes ne bomo mogli testirati, saj je bila steza umazana, mi pa smo imeli veliko dela. Toda po nekaj krogih se je očistila in čeprav ni bila na istem nivoju kot ob dirkaškem koncu tedna, smo lahko vozili. Preizkusil sem tudi nove gume, ki so precej boljše. Nudijo več oprijema v ovinkih in stabilnosti,” je dan povzel Španec.