Rossi zadovoljen z današnjim dnem

Avtor prispevka: , objavljeno 14. junija 2019 .

Valentino Rossi je bil zadovoljen po koncu današnji dveh treningov. Predvsem je poudaril boljši občutek na motociklu. Po razočarajočem domačem vikendu v Mugellu je devetkrtani svetovni prvak dobro začel vikend v Barceloni, ko je dan zaključil na skupnem sedmem mestu.

“Za nami je soliden dan,” so bile prve Rossijeve besede na današnje občutke na stezi. Sedmo mesto mu vsaj trenutno zagotavlja tudi neposreden nastop v hitrejši kvalifikacijski skupini.

“Veliko bolje se počutim na motociklu, občutki so boljši ter posledično sem lahko hitrejši. Že od jutra smo opravili zelo dobro delo. Tako kot ostali smo imeli tu mi težave s oprijemom. Steza letos ponuja veliko manj oprijema kot v minuli sezoni. Na to se je potrebno privaditi ter najti pravo razmerje z motociklom. Dobro dopoldansko delo se je obrestovalo popoldne, ko smo lepo napredovali. Na koncu smo napadali hitri čas in uspel sem doseči sedmo mesto, kar trenutno zagotavlja nastop v hitrejši skupini. To je je tudi naš osnovni cilj. Čaka nas še precej dela, toda na tretjem treningu je potrebno ostati znotraj najboljših deset.”

Vremenska napoved kaže, da bo tudi jutri dopoldne suho, kar pomeni, da Rossi zagotovo še ne more biti povsem miren glede svoje neposredne uvrstitve v drugi del. Njegov čas 1:41.190 je le dobro desetinko boljši od enajstega Alexa Rinsa. Jutri nas torej čaka še izjemno zanimiv tretji trening, kjer bodo o neposrednem vstopu v Q2 odločale malenkosti.