Rossi zadovoljen s stopničkami

Avtor prispevka: , objavljeno 13. julija 2015 .

Valentino Rossi je dirko v Nemčiji sicer končal na tretjem mestu, a je kljub temu povečal prednost pred najbližjim zasledovalcem v skupnem seštevku prvenstva, Jorgejem Lorenzom. Italijan je bil na Sachsenringu proti dirkačema Honde nemočen, čeprav je poskušal premagati vsaj Danija Pedroso. “Stopničke so vedno dobrodošle,” je povedal po dirki. “Vendar si vedno želiš dirko končati višje od tretjega mesta. Ta konec tedna je bilo tretje mesto največ, kar smo lahko dosegli, saj je bil (Marc) Marquez boljši. Najpomembneje je bilo, da smo dirko končali pred Jorgejem.

Za nami je dobra dirka, saj smo dobro opravili svoje delo. Motor je bil po ogrevanjih dober in mi je dovoljeval hitro vožnjo. Morda smo osvojili le tri točke več, toda vseeno sem povečal vodstvo v prvenstvu.

Svojo dirko bi opisal kot lov na Danija. Poskušal sem ga ujeti a je bil v zadnjem krogu prehiter zame. Mi je pa obenem tudi pomagal, saj sem v njegovem zavetrju lahko pobegnil Jorgeju. Deset krogov sem namerno vozil za Danijem, saj sem vedel, da je to ključno, če hočem pridobiti prednost pred Jorgejem. Današnje tretje mesto je ključno, saj je Jorge sem prišel po nizu štirih zaporednih zmag, s katerimi je pridobil 28 točk. Zmaga v Assnu je bila zato zelo pomembna, prav tko pa je bilo pomembno, da sem tu dirko končal pred njim, tako da smo vodstvo povečali na 13 točk.”

Italijan pa si bo zdaj vzel nekaj časa zase. “Zdaj potrebujem dva tedna dopusta, saj smo do zdaj trdo delali. Odmora nismo imeli vse od začetka februarja. Ves čas sem bil v telovadnici, v fitnesu, vozil motor, treniral…zdaj pa je čas, da se spočijem,” je dejal Italijan, ki je letos zbral 179 točk. 13 manj jih ima moštveni kolega pri Yamahi, Jorge Lorenzo, ki pa ima 48 točk prednosti pred tretjeuvrščenim Andreo Iannonejem. Njemu pa za ovratnik že diha Marquez, ki ima le 4 točke manj. Španec za vodilnim Rossijem zaostaja za 65 točk.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish