Rossi zadovoljen s petkovim dnem

Avtor prispevka: , objavljeno 25. oktobra 2019 .

Valentino Rossi je bil ob koncu petkovega dogajanja a stezi zadovoljen z opravljenim delom. Kot je dejal so manjše spremembe v nastavitvah njegovega motocikla prinesle takojšen učinek na dirkališču na Phillip Islandu. Devetkratni svetovni prvak je v Avstralijo prišel po mizerni predstavi na Japonskem, kjer je dirko s padcem zaključil predčasno potem, ko se je pred tem vozil daleč zadaj na enajstem mestu.

Kot je dejal se je danes precej bolje počutil na motociklu, o čemer pričajo tudi rezultati. Prvi trening v dežju je zaključil na četrtem mestu, na drugem pa je bil sedmi. K temu naj bi največ pripomogle spremembe na motociklu, ki so jih implementirali po dirki v Motegiju.

“Spremenili smo nekaj nastavitev na motociklu za suho stezo, kar se je danes zelo poznalo, saj sem bil hiter od samega začetka. Poleg tega pa imam tudi soliden ritem za dirko. Še vedno je kar nekaj dirkačev hitrejših od mene. Dva ali trije imajo boljši ritem, toda sam sem zadovoljen z današnjim dnem. Pomembno je bilo predvsem zaključiti znotraj najboljše deseterici, saj bo jutri kot kaže deževalo.”

“Imeli smo možnost preizkušanja steze tako v suhem kot v dežju. Zaradi vremenske napovedi so se vsi osredotočali na hitre čase, zato sem zelo zadovoljen, da sem ostal med najboljših 10. V obeh pogojih sem bil konkurenčen. Do jutri nas kljub temu čaka še kar nekaj dela, če želimo jutri doseči dober rezultat.”

Čeprav je dirka na Japonskem potekala v suhem vremenu je imel Rossi precej težav na deževnem tretjem in četrtem treningu. Prav zaradi tega je bil zadovoljen z napredkom, ki so ga danes pokazali v deževnih razmerah.

“Za dežne razmere smo v primerjavi z minulo dirko spremenili veliko stvari. V Motegiju smo z nastavitvami šli v napačno smer. Danes sem se takoj počutil veliko bolje na motociklu. Maverick, Marc in Jack so hitrejši, vendar niso prav daleč.”