Rossi zadovoljen s hitrostjo, a zaskrbljen nad visoko obrabo pnevmatik

Avtor prispevka: , objavljeno 25. februarja 2020 .

Valentino Rossi je imel zadnji dan testiranj težave predvsem z obrabo pnevmatike.

Podobne težave so sicer italijanskega dirkača pestile že skozi večino lanske sezone zaradi česar je le dvakrat stal na odru za zmagovalce. Zadnjič že na tretji dirki v Austinu. Kljub temu, da naj bi se devetkratni svetovni prvak dobro počutil na novem Yamahinem motociklu je potarnal na izgubo oprijema že po vsega petih, šestih krogih. Precej manj težav s tem naj bi tako imeli ostali Yamahini dirkači.

“Danes smo nekoliko zaskrbljeni. Ne toliko zaradi naše pozicije, saj bi lahko svoj čas še izboljšal, če ne bi padel. Bolj me skrbi ritem. Nekajkrat smo poizkusili simulacijo dirke, toda pojavile so se nam podobne težave s pnevmatikami kot lani. Samo po nekaj krogih sem moral spustiti ritem, kar ni najboljša novica. Na motociklu se sicer dobro počutim in sem tudi precej hiter v prvih petih, šestih krogih, nato pa ritem pade.”

“Na žalost nam to trenutno ne omogoča boja za zmago. Testiranja so sedaj za nami. Videli bomo kakšna bo situacija med dirkaškimi vikendi. Takrat je vendarle nekoliko drugačno stanje.”

Menedžer moštva Massimo Meregalli je ob tem dejal:

“V naslednjem tednu bomo analizirali Valentinove podatke in se osredotočili na njegovo težavo z obrabo pnevmatik. Kljub temu ni daleč za najboljšimi tako, da pričakujemo že od začetka v boju z vodilnimi.”

Rossi je bil sicer zadnji dan le 0,474 sekunde za najhitrejšim Vinalesom. Ta dan je sicer zaznamovala velika izenačenost med dirkači, saj jih je kar 18 zaključilo znotraj ene sekunde.

“To je neverjetno. Kot bi gledal razred Moto 2. Kot kaže nas čaka zelo zanimiva sezona česar navijači zagotovo že veselijo.”

Kdo pa je zanj glavni favorit za zmago na uvodni dirki ?

“Skozi zimo so bili Vinales, Rins in Quartararo zelo hitri, pa tudi Morbidelli in Marquez. Zagotovo pa tudi sam nisem daleč zadaj.”