Rossi: Zadnja guma nima oprijema

Avtor prispevka: , objavljeno 13. julija 2018 .

Valentino Rossi je drugi prosti trening za VN Nemčije končal na sedemnajstem mestu, 0.899 sekunde za Jorgejem Lorenzom, najhitrejšim dirkačem dneva, ter skoraj pol sekunde za moštvenim kolegom, Maverickom Vinalesom, ki je postavil šesti čas treninga. Italijan je sicer dejal, da njegovo mesto na razpredelnici časov ne kaže prave slike, a je priznal, da se sooča s pomanjkanjem oprijema na zadnjem delu motorja, za kar so krive ponavljajoče Yamahine težave z elektroniko.

“Mešani občutki,” je dejal Rossi. “Na prvem treningu nam ni šlo slabo, popoldan pa smo poskušali delati z obrabljenimi gumami in ugotoviti, kako hitri smo. Moj ritem ni bil preveč dober, še zdaleč ne dovolj dober. Poskusili smo spremeniti nekaj stvari, da bi izboljšali pospeške, toda čas sem lahko izboljšal le z novo gumo, pa še to ne dovolj. Tretje mesto s prvega treninga ni realno, kakor tudi ne sedemnajsto z drugega, toda mislim, da smo lahko boljši od popoldanskega časa. Težave so vedno iste. Preveč izgubljamo na zadnji gumi, zato postane motor težko vozen. Jutri bomo poskušali ubrati drugo smer z nastavitvami.”

Italijan že dlje časa Yamaho poziva k rešitvi težav z elektroniko, toda zdaj pravi, da se po skoraj enemu letu ni spremenilo nič. “V težkem položaju smo. Te težave imamo od lanskega avgusta, zdaj pa smo v juliju in nič nismo poskusili, da bi težave odpravili. Več ali manj smo na istem mestu, kot lani. Toda moramo biti optimistični, ter upati, da lahko poskusimo nekaj drugega. Veliko krat sem Yamahi povedal, da so težave zelo očitne.”

Vinales se je sprijaznil, da Yamaha ne bo mogla tekmovati s Hondo in Ducatijem, če v Brnu prihodnji mesec na testiranjih po dirki pripravljene rešitve ne dajo rezultatov. “Še vedno čakamo na poletni premor,” je povedal Španec. “Mislim, da imamo zdaj dober paket, le dobre nastavitve moramo najti.”

Foto: motogp

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish