Rossi: Za zdaj ne morem misliti na naslov

Avtor prispevka: , objavljeno 18. avgusta 2017 .

Valentino Rossi je dejal, da ob težavah Yamahe trenutno ne more razmišljati o tem, kako bo zmanjšal 33 točk zaostanka v prvenstvu.

Italijan je na zadnji dirki, v Avstriji, v cilj pripeljal na sedmem mestu, ne le za moštvenim kolegom Maverickom Vinalesom, temveč tudi za dirkačem Tech3 Yamahe, Johannom Zarcom, ki dirka z lanskim Yamahinim motociklom.

Marc Marquez je z drugim mestom na dirki, povečal prednost v točkovanju prvenstva na 24 točk pred Vinalesom, Rossi pa zaostaja še devet točk več.

Izkušeni Italijan je dejal, da Zarcojeva predstava ne sme zakriti dejstva, da so vse tri Yamahe porazili dirkači tovarniških Hond in Ducatijev.

“Težko je misliti na naslov, ko dirko končaš na sedmem mestu,” je dejal Rossi. “Najprej moraš postati konkurenčen. Zarco je vesel, ker je premagal mene in Mavericka, a če jaz dirko končam na petem mestu nisem vesel.

Prvo polovico dirke sem vozil skupaj s Hondama in Ducatijema, drugo pa z drugima dvema Yamahama. Videl sem, da imamo veliko več težav na pospeševanjih z obrabljeno gumo. Bolj kot na to, kako premagati Zarca, bi se morali osredotočiti na to, kako premagati Hondo in Ducati,” pravi Rossi, ki v nasprotju z Vinalesom, ki ne želi novih sprememb na okvirju motocikla, poziva Yamaho, da rešitve najde v domači tovarni, saj se le te ne skrivajo v boksih moštva.

“Potrebujemo pomoč z Japonske,” meni devetkratni svetovni prvak. “Če bi moral odpeljati dirko čez eno uro, nebi vedel, kaj nastaviti drugače, saj smo storili vse, da bi preprečili težave, a nam ni uspelo. Dvomim, da rešitev lahko najdemo v boksih moštva.”

Nekaj upanja pa ima Rossi pred dirko v Silverstonu, ki bo naslednji konec tedna. Steza je bolj tekoča, pričakujejo pa tudi nižje temperature. Vse to je voda na mlin Yamahe. “V Brnu sem bil hiter, možnosti za stopničke pa sem izgubil zaradi napake pri menjavi motocikla. Morda bomo v Silverstonu tako hitri, kot v Brnu,” je še dodal.