Rossi za zaostanek za Vinalesom krivi prednjo gumo

Avtor prispevka: , objavljeno 23. marca 2017 .

Sedemkratni svetovni prvak razreda MotoGP, Valentino Rossi je prvi prosti trening letošnje sezone končal 1.483 sekunde za moštvenim kolegom Maverickom Vinalesom, ki je tako nadaljeval trend vse od prestopa k Yamahi, ki se je začel na zimskih testiranjih, po katerih je Italijan priznal, da ga Vinalesova hitrost skrbi.

Tokrat je izkušeni The Doctor priznal, da je za slabo formo kriva nova Michelinova prednja guma, ki ima drugačen profil in večjo stično ploskev, kot lanskoletne gume, ki so Rossiju ustrezale.

“Bolj kot motocikel, mi ne ustrezajo Michelinove prednje gume,” je povedal Italijan. “Te so precej bolj mehke, zato nimam pravega občutka. Na vstopu v zavoje je krmilo nemirno, zato ne morem prenesti hitrosti skozi ovinek. Kot kaže pa so drugim dirkačem všeč. Takšne so pač gume, jutri pa bomo poskušali najti rešitev,” je dodal Rossi, ki je dodal, da tudi predstava z njegove strani ni bila najboljša. “Nisem ravno blestel. Sem v prvi deseterici, kar je dobro, saj ne vemo, kakšni bodo pogoji jutri. Toda ob koncu treninga smo našli neko rešitev, ki nam bo morda pomagala. Z mehkejšo gumo je boljši tudi oprijem, zato lahko vozim hitreje, tako da sem lahko nekoliko boljši. Bolj me je skrbela srednje trda guma, katero sem izbral za dirko. Upam, da bomo lahko prilagodili nastavitve in tako izboljšali občutek na gumah za dirko. To bomo videli jutri, do takrat pa upam, da bodo pogoji ostali dobri,” je še dodal.

Foto: Yamaha

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish