Rossi: Za stopničke potrebujem še dve desetinki

Avtor prispevka: , objavljeno 8. septembra 2018 .

Valentino Rossi je dejal, da mora najti še dve desetinki na krog, da bi se jutri lahko boril za uvrstitev na zmagovalni oder. Dirkač Yamahe, ki lani v Misanu zaradi zlomljene noge ni nastopil je danes na kvalifikacijah osvojil sedmo mesto, z zaostankom 0,399 za Jorgejem Lorenzom. Tako je pred jutrijšnjo dirko dejal, da mora jutri prikazati vidni napredek če se želi vmešati v boj za stopničke.

“Štart iz tretje vrste bo zelo zahteven, še posebej bo zahtevno v prvi šikani. Res je tudi, da imajo fantje v ospredju zelo dober ritem, zato nihče ne bo počasen. Moje izhodišče za jutri tako ni fantastično.”

“Jutri moramo poskrbeti, da bomo hitri že od samega štarta, še posebej v prvih dveh krogih. Danes moramo trdo delati, da bo jutri bolje. Najti moram dve destinki na krog, da bi se lahko boril za zmagovalni oder. Če jih bomo našli potem lahko poizkusimo.”

Na vprašanje ali je zmaga izven dosega rok je odgovoril:
“Težko je reči, saj smo precej skupaj. Oba Ducatija izgledata hitra, prav tako Maverick in Marc. Tukaj nas je vsaj pet, tudi Crutchlow in Miller nista daleč. Upam, da bo jutri izenačena dirka do samega konca.”