Rossi za odločitev potrebuje suho stezo

Avtor prispevka: , objavljeno 22. septembra 2017 .

Valentino Rossi je tri tedne po zlomu noge pri treningu motokrosa danes prvič sedel na svojo dirkalno Yamaho M1 in z njo opravil oba petkova prosta treninga. Italijan je želel oceniti možnosti za nastop na nedeljski dirki za VN Aragonije, toda oba treninga sta potekala na rahlo mokri stezi, kar je po besedah dirkača Yamahe olajšalo njegovo delo.

Dan je končal dve sekundi za Danijem Pedroso, najhitrejšim dirkačem tega konca tedna, med vožnjo pa ni čutil bolečin, poškodovana noga pa ni zaotekla. Kljub temu pa devetkratni svetovni prvak še ni prepričan, da bo nastopil na dirki, saj želi prej odpeljati nekaj krogov na suhi stezi. “V takšnih pogojih, kot so vladali danes nimam težav,” je povedal. “Rad bi odpeljal še nekaj krogov na suhi stezi, saj so takrat bolj obremenjene roke in ramena, v nogi pa nimam dovolj moči, da bi zaviral. Na suhi stezi je treba tudi bolj prelagati motocikel in ko si nagnjen do konca, bolj visiš z motorja.

Tega v Misanu na testu z R1 (cestnim motociklom) nisem mogel preizkusiti, saj se s tistim motorjem voziš drugače, bolj tako, kot M1 v mokrem. Troej v rahlo mokrih pogojih nimam težav, toda da vidim, kako je na suhi stezi, bo treba počakati do jutri. Upam, da nas bodo pričakali boljši pogoji,” je še dodal.

V Yamahini garaži pa je še vedno v pripravljenosti Michael van der Mark, ki bo ta konec tedna verjetno ostal brez prvega nastopa v razredu MotoGP, Nizozemec pa je vseeno razkril, da ga test na Yamahini M1 čaka v prihodnosti. “Kot kaže je Rossi dovolj dober, da bo dirkal,” je dejal van der Mark. “Ne čuti bolečin, kar je zanj zelo dobro. Z Yamaho sem govoril in kmalu bom testiral njihov motocikel, tako da tudi, če ne bom dirkal, me čaka testiranje. Radi bi mi dali to priložnost, da vozim dirkalnik razreda MotoGP,” je dodal.

Foto: Yamaha