Rossi za eno sezono k Petronasu, nato v svojo MotoGP ekipo VR46

Avtor prispevka: , objavljeno 21. septembra 2020 .

Vse več virov iz boksov MotoGP trdi, da bo dolgo napovedovana in pričakovana napoved prestopa Valentina Rossija k Petronas SRT Yamahi potrjena ta teden.

Potrditev je bila pričakovana že od dirke v Avstriji, nazadnje pa pred dirkama v Rossijevem domačem Misanu, a se to no zgodilo.

Toda v zadnjih dneh so sledili sestanki šefa moštva Yamahe, Lina Jarvisa, Rossija ter šefa moštva Petronas SRT, Razlana Razalija, ki je sestanek z devetkratnim svetovnim prvakom potrdil na svojih profilih na socialnih omrežjih, zato so viri prepričani, da je pogodba zdaj dokončno podpisana.

Rossija bo nova pogodba za eno sezono popeljala v Yamahino poltovarniško moštvo Petronas SRT, kot je bilo tudi pričakovano, a to naj nebi pomenilo, da se namerava po koncu sezone 2021 upokojiti, temveč to nakazuje spremembe na štartni vrsti razreda MotoGP v sezoni 2022. Italijan naj bi želel iz Yamahe odpeljati nekaj članov njegove ekipe, kar bi ustrezalo tudi Fabiu Quartararu, ki bo Doktorja zamenjal v tovarniškem moštvu, s tem pa se odpirajo tudi vrata Rossijevi lastni MotoGP ekipi VR46 Yamaha, ki bo v sezoni 2022 nastopala s polno podporo Yamahe.

Viri trdijo, da naj bi Petronas SRT ob koncu sezone 2021 prekinil sodelovanje z Yamaho in svoje motocikle prevzel od Suzukija, ki se vse bolj zaveda, da potrebuje pomoč dodatne ekipe, Rossijevo moštvo VR46 pa bo uporabljalo Yamahine motocikle. Razlog za to naj bi bilo vse večje nezadovoljstvo Petronasa nad “hladnim” partnerskim odnosom z Yamaho, ki ne sodeluje s svojimi poltovarniškimi kolegi, kot je to primer v drugih ekipah.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish