Rossi: Z Lorenzom veliko govoriva

Avtor prispevka: , objavljeno 8. februarja 2020 .

Rossi o trenutnem stanju in odnosu z Jorgejem Lorenzom: “Te dni veliko govoriva in sodelujeva. Jorge pove veliko zanimivega o motociklu.”

Valentino Rossi in Jorge Lorenzo sta bila v preteklosti velika rivala, ko sta si sedem sezon delila garažo v moštvu Yamahe. Sedaj, ko je Lorenzo postal testni dirkač moštva pa sta praktično na isti strani. Španec, ki je Yamahin motocikel preizkusil že v torek bo ponovno na stezi jutri na zadnjem testnem dnevu v Sepangu. Rossi je razkril, da v zadnjem tednu veliko govorita drug z drugim, predvsem o Yamahinem motociklu.

“Jutri bo Jorge ponovno na stezi,” je dejal Rossi. “V teh dneh res veliko govoriva in sodelujeva drug z drugim. Menim, da je zelo pomembno, da bo jutri testiral, saj nam lahko veliko pripomore k razvoju motocikla.”

Medtem, ko bo devetkratni svetovni prvak jutri z zanimanjem spremljal Lorenzove čase krogov pa je lahko danes tudi čase še enega upokojenega dirkača – Danija Pedrose, ki testira za moštvo KTM.

“Videl sem Danija na stezi in potrebno je reči, da je hiter. Vsi sicer vemo, da je Dani hiter, toda vidi se, da je napredoval tudi KTM-ov motocikel.”

Rossi, ki je drugi dan zaključil na desetem mestu je za svojim nekdanjim tekmecem zaostal dobre štiri desetinke sekunde. Ob tem pa še dobro desetinko več za najhitrejšim Quartararojem.

“Vsi so neverjetno hitri. Tudi mi pa nismo daleč od vrha. Drugi dan je bil boljši od prvega, saj smo veliko postorili na novem motociklu. Še vedno potrebujemo čas in dodatne opravljene kilometre za še boljše razumevanje. Zadovoljni smo predvsem z oprijemom in ritmom z obrabljeno pnevmatiko.”

“Motocikel ima večji potencial od lanskega. Potrebno pa je delati na tem, saj so tudi ostali storili korak naprej. Suzuki, Ducati in Honda so vsi zelo konkurenčni. Kot kaže pa smo tudi mi na pravi poti. Potrebno je še delo na doseganju visoke končne hitrosti na ravnini, saj smo tu imeli vedno težave. Tudi nova Michelinova pnevmatika je boljša. Žal je enaka za vse, tako, da lahko tudi drugi zaradi tega boljši. Veliko dela smo namenili tudi degredaciji pnevmatike, predvsem za zadnji del dirke.”