Rossi: Yamaha se mora potruditi, kot Honda in Ducati

Avtor prispevka: , objavljeno 7. januarja 2019 .

Valentino Rossi pravi, da se morajo pri Yamahi potruditi, tako kot Honda in Ducati, če želijo še kdaj zmagati v razredu MotoGP.

Za Yamaho je bila sezona 2017 katastrofalna, v sezoni 2018 pa so zabeležili najdaljši niz dirk brez zmage, katerega je na VN Avstralije nato vendarle prekinil Maverick Vinales. Toda to je bila edina zmaga Yamahe, medtem ko so napreostalih 17 dirkah zmagali dirkači Honde ali Ducatija.

Rossi in Vinales sta prvenstvo končala na tretjem in četrtem mestu, Yamaha pa je prvič po letu 2007 sezono končala izven prve dvojice najboljših konstruktorjev.

Devetkratni svetovni prvak meni, da so slabi rezultati posledica dejstva, da moštvo iz Iwate nima enakih sredstev.

“Tehnično stanje v MotoGP se je v zadnjih letih močno spremenilo,” je pojasnil Rossi. “Ducati je bil prvi, ki je povečal število aktivnih inženirjev in zaposlenih, ter se približal ekipam Formule ena. Sledila jim je Honda in o tem sem že govoril.

Če želiš zmagati v MotoGP moraš vložii toliko sredstev. Bomo videli, če bo zgledu sledila tudi Yamaha,” je dodal Italijan, ki ni bil zadovoljen z napredkom moštva, po opravljenih testiranjih v Jerezu in Valenciji.

Po drugi plati pa je moštveni kolega Vinales ocenil, da je Yamaha storila dovolj, da se znova lahko bori za naslov svetovnih prvakov.

Iz tega izhaja, da Vinales in Rossi potrebujeta različno opremo, kar bi lahko pomenilo, da bi morala Yamaha razvoj voditi v dveh smereh. Toda Rossi pravi da to ne bo potrebno.

“Če bodo Vinalesu pripravili nove dele, bom zadovoljen, saj jih bom lahko preizkusil tudi sam,” je dejal. “Najine povratne informacije so zelo podobne in kar se tiče razvoja se strinjava v skoraj vsem.

Če bo Yamaha pripravila vse, kar hoče Vinales, bo to zame dobro, saj bodo pripravili vsaj nekaj novega. Večino časa pa od moštva zahtevava iste stvari,” je še dodal Rossi.

Že imate svoj izvod koledarja #VR46 2019? Sedaj si ga lahko zagotovite 10% ceneje!

 

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish