Rossi: Yamaha plačuje davek, ker nismo testirali v Barceloni

Avtor prispevka: , objavljeno 9. junija 2017 .

Valentino Rossi je prvi dan dirkaškega konca tedna VN Katalonije zaključil na devetem mestu, za kar naj bi bilo delno krivo dejstvo, da so se odločili preskočiti nedavno testiranje na stezi v Barceloni. “Tu nismo testirali, zato smo krvavo potrebovali vsako minuto prostih treningov, saj nas čaka veliko dela,” je povedal Italijan, ki je na popoldanskem treningu za najhitrejšim Marcom Marquezom zaostal 0.640 sekunde.

“Popoldan nismo blesteli, toda tempo na gumah, s katerimi bomo nastopili na dirki, ni bil slab. Kar nekaj dirkačev je bilo hitrih, Marquez, Lorenzo in Dovizioso so vsi hitrejše, mi pa smo tik za njimi. Mislil sem, da lahko na mehkih gumah peljem hitreje in izboljšam svoj čas ter nastavitve motocikla, toda končal sem šele na devetem mestu. Če odmislimo čas Marqueza, zaostanek za drugimi ni tako velik. Tu bodo razlike zelo majhne, še posebej jutri zjutraj. Glavni cilj je ostati v najboljši deseterici. A ob tem moramo delati in se izboljšati, preizkusiti različne gume ter ugotoviti, s katerimi gumami bomo dirkali.”

Rossi je bil eden izmed glavnih nasprotnikov novega dela steze. Dirkači pa so dosegli, da bo preostanek konca tedna potekal po stari konfiguraciji proge. A nova šikana po mnenju Rossija ni bila edina težava: “Asfaltna podlaga na tej stezi je ena najslabših, najbolj obrabljenih. Steza je zelo drseča, sploh pri višjih temperaturah. Rad dirkam tukaj, saj je to ena izmed mojih najljubših stez, toda mislim, da bi jo morali preplastiti.”

Italijan pa je pojasnil, da mu poškodba z nesreče na treningu zdaj že ne povzroča velikih težav. “Ni slabo. Ni še povsem ok, toda v primerjavi z Mugellom je precej bolje. Tudi rama me pri vožnji ne ovira več, zato sem vsaj s tega stališča zadovoljen.”

Foto: Yamaha