Rossi: Yamaha ni več izgubljena!

Avtor prispevka: , objavljeno 8. februarja 2019 .

Valentino Rossi je potreh dneh testiranj v Sepangu prepričan, da moštvo Yamahe ni več izgubljeno, zato je pred novo sezono precej bolj optimističen, čeprav je zaostanek za Ducatijem in Hondo precej velik. Yamaha se je pred letošnjo sezono okrepila z evropskim testnim moštvom, spremenila pa se je tudi struktura moštva in kot kaže, so menjave že obrodile prve sadove. Rossi je tridnevna testiranja končal na desetem mestu, toda na koncu je dejal, da je optimističen. “Zame je bolj pomembno to, da sem zadovoljen z moštvom, saj smo bili v zadnjih dveh sezonah malce izgubljeni,” je povedal. “Pri Yamahi so delali, preizkusili smo novosti, toda nihče ni vedel, ali je novost prinesla izboljšave ali ne. Tudi tokrat smo preizkusili nekaj, kar je izboljšalo motor, pa tudi nekaj, kar se ni obneslo, toda zdaj vsaj vemo, v katero smer se moramo razvijati.

Potrebujemo pa čas, saj so naši tekmeci zelo močni, toda zdaj smo bolj optimistični,” je dodal. Z njim se strinja tud moštveni kolega Maverick Vinales, ki je dodal, da je tokrat prvič pri Yamahi videl konstanten napredek. “V teh dveh letih je bilo to prvo testiranje, kjer smo vsak dan napredovali in to je zelo pomembno. Motor se je iz dneva v dan obnašal podobno. Lani je bil en dan dober, naslednji pa nevozen.”

Španec je bil eden izmed petih dirkačev, ki so se zadnji dan spustili pod neuradni rekord kroga steze v Sepangu, a so ga do konca dneva prehiteli štirje dirkači na Ducatijih. Tekom dneva je opravil simulacijo dirke in na koncu je bil zadovoljen tako z obnašanjem motocikla med simulacijo, kakor tudi z izboljšavami pri pospeševanju motorja. “Lani so bili pri Hondi in Ducatiju nekaj korakov pred nami, letos pa smo se jim približali,” je pojasnil.

Rossi je dejal, da je Yamaha v Maleziji za vodilnimi dirkači precej zaostjala, glavna težava pa naj bi bil prenos moči motorja na podlago. “V hitrih krogih imamo nekaj več težav. Kar pa se tiče hitrosti, smo nekoliko bližje. Toda vseeno sem nekoliko zaskrbljen, saj če bi bila dirka jutri, bi imeli težave, saj se moramo še izboljšati. Toda za prvo testiranje nam ni šlo tako slabo. Testiranja v Katarju so na sporedu čez deset dni in dvomim, da bomo dobili kakšne nove dele, toda tam bo šlo za drugo stezo, drugačne pogoje, tako da bo zanimivo videti, kako nam bo šlo tam,” je še dodal.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish