Rossi: Yamaha mora več vlagati v elektroniko

Avtor prispevka: , objavljeno 30. marca 2018 .

Valentino Rossi verjame, da mora Yamaha vložiti več sredstev, da bi rešila probleme z elektroniko, ter tako ostala konkurenčna. Devetkratni svetovni prvak, ki je pred začetkom sezone podaljšal pogodbo z Yamaho še za dve sezoni je prvo dirko sezone zaključil na tretjem mestu. Že med predsezonskimi testiranji je Italijan izrazil dvome o elektroniki nove Yamahe M1 in dejal, da se bo Yamaha na prvih dirkah zanašala bolj na srečo, dokler ti problemi ne bodo odstranjeni. Kljub začetku, ki je bil boljši kot so pri Yamahi pričakovali Rossi meni, da je zadnji oprijem tisto področje, kjer Yamaha zaostaja za Hondo in Ducatijem, čeprav ta problem ni tako velik kot lani. Rossi tako poziva svoje delodajalce, da poizkušajo ta problem čim prej odpraviti.

“Kaj so pri Hondi in Ducatiju naredili bolje je to, da več časa, z večimi ljudmi in več denarja namenijo področju elektronike in tukaj mi zaostajamo. Yamaha mora to razumeti in čim prej ukrepati. Mislim sicer, da to že razumemo, toda še vedno smo zadaj.”

“Za takšna področja potrebuješ skupino posameznikov, ki bodo skupaj našli rešitve. Mogoče je Yamaha tu storila določene napake. Prišle bodo steze, kjer bomo imeli težave z zadnjim oprijemom in bomo za ostalimi, zato bomo morali še bolj trdo delati. Toda mislim in verjamem, da bomo letos boljši kot lani.”

Italijan je izrazil samozavest, da se lahko on in njegov moštveni kolega Maverick Vinales vsaj poizkusita vključiti v boj za naslov, saj uporabljata okvir podoben tistemu iz sezone 2016.

“V lanski sezoni sva jaz in Maverick končala na tretjem oziroma petem mestu v skupnem seštevku. V boju za naslov sva bila do sredine sezone. Zdaj lahko storimo več, saj smo močnejši. Vsaj poizkusiva lahko.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish