Rossi: Yamaha je nazadovala z enotno elektroniko

Avtor prispevka: , objavljeno 30. oktobra 2021 .

Valentino Rossi je uvedbo enotne nadzorne elektronike pogonskih agregatov označil kot razlog za padec forme Yamahe, ki se je šele po petih letih s Fabiom Quartararojem vrnila na vrh prvenstva MotoGP.

Elitni razred motociklizma je v sezoni 2016 uvedel enotno motorno elektroniko in čeprav je prvenstvo zamenjalo tudi dobavitelja gum, kjer je Michelin zamenjal Bridgestone, Rossi pravi, da je bila prav elektronika tista, ki je Yamahi zadala najhujši udarec.

Yamaha je ob koncu sezone 2015 na vrhu imela dva dirkača, svetovnega prvaka Jorgeja Lorenza in moštvenega kolega Rossija, v naslednji sezoni pa so morali vsi motocikli uporabljati enako motorno elektroniko italijanskega Magneti Marellija, in sledil najdaljši padec forme od prihoda Rossija v sezoni 2004.

“Dokler smo imeli svojo elektroniko, smo imeli fantastičen motocikel,” meni Rossi, ki se ob koncu sezone poslavlja od dirkanja. Po njegovih besedah je Yamaha storila napako, ko v svoje vrste ni zvabila osebja iz Magneti Marellija, kot sta to storila Ducati in Honda. “M1 je zelo japonski projekt. Vsi inženirji prihajajo iz Japonske. Ves čas smo imeli veliko težav do konca izkoristiti potencial elektronike, zato je forma motocikla precej nazadovala.”

Yamaha je po petih sezonah očitno le našla rešitve, tako da se letos, prvič po letu 2015, poleg osvojenega naslova prvakov med dirkači, bori še za naslova prvakov med konstruktorji in moštvi. Kljub temu pa poteze vodstva Yamahe še vedno kažejo posledice v mešanih, mokro-suhih pogojih na stezi. “Vsi drugi proizvajalci so ubrali pristop, podoben Formuli 1. Medse so sprejeli številne italijanske inženirje. Pri Yamahi so ljudje ostali isti, zato ostajajo nekatere težave, še posebej, ko na stezi vladaj mešani pogoji. Tam še vedno izgubljamo veliko.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish