Rossi: Yamaha ima iste težave kot lani

Avtor prispevka: , objavljeno 11. marca 2019 .

Valentino Rossi po prvi dirki letošnje sezone razreda MotoGP pravi, da ima Yamaha več ali manj enake težave, kot lani, čeprav mu je dirko uspelo končati na petem mestu, potem ko jo je začel s štirinajstega.

Italijan je bil najhitrejši na prvem prostem treningu, toda hladni večerni pogoji na stezi Losail so mu povzročali nemalo težav na drugem treningu in sobotnih kvalifikacijah, zato pa je bil toliko bolj presenečen, ko je njegova M1 na dirki delovala precej bolje. Čeprav je pred sezono dejal, da je Yamaha naredila velik korak naprej, zdaj pravi, da je občutek na motociklu povsem enak, kot lani, enake pa so tudi slabosti motocikla.

“Težave so bolj ali manj enake,” je dejal. “Na nekaj področjih smo napredovali, toda na žalost imamo še vedno težave z oprijemom zadnje gume, kar nam otežuje stvari. Danes je bil motor dober, saj brez dobrega motorja ne bi prišel tako blizu stopničk in morebitne zmage. Bil sem prijetno presenečen, saj na treningih nisem imel dobrega občutka. Lani sem bil na treningih boljši, na dirki pa sem bil približno tam, kot lani, le da sem jo začel bolj zadaj in se uspel prebiti naprej. Motocikel je v tem trenutku zmogljiv toliko, kot lani. Tokrat je guma drsela, a se ni obrabljala, na drugih stezah pa se guma z drsenjem bolj obrablja. Moje mnenje je, da smo na približno v enakem položaju, kot lani.

Letos nam je malce težje, ker je razlika v končni hitrosti večja, vendar hitrost ni edina težava, ampak je problematično tudi pospeševanje iz ovinkov. Videti je, da imajo drugi motocikli Honde, Ducatija in Suzukija več oprijema na izhodu iz ovinkov, zato lahko pospešujejo močneje in tam proti njim izgubljamo. Posledično dosegamo tudi nižje končne hitrosti.”

Ker je Yamaha na približno enakem nivoju, kot lani, pa Rossi poziva k hitri reakciji, saj so pri Suzukiju po njegovem mnenju čez zimo močno napredovali. “V cilj smo pripeljali za Ducatijem, Hondo, poltovarniško Hondo ter Suzukijem. Suzuki je letos močan. Cal (Crutchlow) je bil lani zelo močan, a sem ga premagal, to pomeni, da je približno na enakem nivoju. Suzuki je tisti, ki je napredoval, zato moramo najti rešitve,” je še dodal Italijan.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish