Rossi: Voziti moram hitreje

Avtor prispevka: , objavljeno 18. avgusta 2015 .

Po enajstih dirkah sezone sta dirkača Yamahe, Valentino Rossi in Jorge Lorenzo izenačena v točkovanju prvenstva. Do konca je še sedem dirk, Lorenzo pa je na zadnjih dirkah postal težek nasprotnik Rossiju, Italijanova točkovna prednost pa se je stopila.

“Z Valentinom sva kot na začetku prvenstva,” je dejal Lorenzo. “Izenačena sva v točkah. Čeprav sem zmagal na petih dirkah, moram na preostalih dirkah vedno stati na odru za zmagovalce, saj je Vale letos na neverjetno visokem nivoju. Ves čas je na stopničkah, zato je moj cilj, da vse dirke do Valencie končam na odru za zmagovalce. Kadar se bo ponudila priložnost, bom poskušal zmagati, ko pa to ne bo mogoče bom poskušal dirko končati na drugem ali tretjem mestu. Le tako se lahko z Valentinom uspešno kosam za letošnji naslov,” meni Španec, ki lovi svoj tretji naslov svetovnega prvaka v kraljevem razredu motociklizma.

“Neverjetno je, da sva na enajstih dirkah zbrala enako število točk,” je dejal Rossi. “Boj bo še zanimiv. Jorge se je po poletnem premoru vrnil v odlični kondiciji in odpeljal je dve odlični dirki, tudi v Indyu, kjer se je z Marcom boril vse do zadnjega kroga. Jorge je zelo hiter v vseh pogojih, zato moram tudi sam voziti še hitreje, če se hočem z njim boriti za naslov,” pravi Rossi.

Foto: Yamaha