Rossi: Vozil sem kot v mladih letih

Avtor prispevka: , objavljeno 31. marca 2019 .

Valentino Rossi je bil navdušen po dirki v Argentini na kateri je v zadnjem krogu z napadom na Andreo Dovoziosa osvojil drugo mesto. Svojo vožnjo je komentiral z besedami “kot v najboljših mladih letih”.

Medtem, ko se je Marc Marquez že na začetku dirke odpelajal svojo smo predvsem v zaključku dirke spremljali izredno zanimiv italijanki dvoboj med Valentino Rossijem in Andreo Doviziosom. Dirkač Ducatija je sicer držal drugo mesto večino dirke, vendar se ni uspel otresti devekratnega svetovnega prvaka, ki je začel vse bolj pritiskati nanj, ko se je dirka prebliževala koncu.

Rossi na svojo priložnost počakal do sedmega zavoja zandjega kroga. Dovizioso na njegov menever ni imel odgovora in tako je dirkač Yamahe prvič po dirki na Sachsenringu stopil na oder za zmagovalce.

“Zelo sem vesel zase, za celotno moštvo, saj je minilo precej časa od moje zadnje uvrstitve na oder za zmagovalce. Ob koncu lanske sezone sem dve možnosti zapravil z lastnimi napakami. Ta rezultat smo zelo potrebovali. Od petka smo opravili izjemno delo, vsi v moštvu so se zelo potrudili.”

“Dirkal sem kot v svojih mladih letih in ob tem zelo užival. Dirka je bila zelo dobra, pričakoval sem sicer, da bom imel nekoliko boljši ritem od Doviziosa, kar pa se ni zgodilo zato sem se odločil na začetku ostati za njim. Ob koncu pa sem bil na dveh ali treh delih hitrejši od njega. Odločil sem se poizkusiti v zadnjem krogu in uspelo mi je, Dovi ni uspel vrniti manevra.”

Kljub temu, da je Dovizioso s stopničkami izpolnil svoj cilj pred dirko z izgubu tretjega mesta ni bil najbolj zadovoljen.

“Vesel sem z uvrstitvijo na zmagovalni oder, saj je bil to pred začetkom vikenda naš osnovni cilj. Nisem pa zadovoljen z obnašanjem pnevmatik med dirko, moral sem biti ves čas pred Rossijem. Na koncu je izkoristil priložnost in me prehitel. Nisem najbolj zadovoljen s tretjim mestom, saj je bilo drugo na dosegu roke, toda z uvrstitvijo na oder za zmagovalce moramo biti zdovoljni.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish