Rossi: Vinales me je malce ogoljufal

Avtor prispevka: , objavljeno 22. maja 2017 .

Dan po dirki za VN Francije, na kateri je zmagal Maverick Vinales, se je znova oglasil Špančev moštveni kolega Valentino Rossi, ki je v dvoboju tovarniških Yamah za zmago naredil napako in padel v zadnjem krogu. Italijan je dejal, da čuti, da ga je mladi tekmec nekoliko ogoljufal s tem, ko je v predzadnjem krogu sekal enega izmed ovinkov.

Rossi je Vinalesa prehitel tri kroge pred koncem dirke, eventualni zmagovalec pa mu je sledil, kot bi bil prilepljen na njegov zadek, pri tem pa je napravil napako in zapeljal s steze. Za tem je sicer nekoliko popustil plin, da je tako rekoč vrnil morebitno pridobljeno prednost, tako pa se je izognil kazni, kakršno je za podoben manever dobil Rossi na dirki v Austinu.

Toda izkušeni Italijan se očitno še vedno ni sprijaznil s porazom na dirki, kjer je dejal, da mu je že dišalo po zmagi, saj trdi, da do napake, zaradi katere je padel, nebi prišlo, če bi imel več prednosti pred Vinalesom.

“Nisem še videl, kako je izgledalo, toda malce me je ogoljufal s tem, ko je zapeljal s steze,” je dejal Rossi. “Odpeljal sem zares hiter krog, mislim da 1:32.3, toda v tretjem sektorju je sekal ovinek in me ujel, ko sem si nabral prednost. Če bi tisti krog zaključil z 0.4 sekunde prednosti, morda ne bi naredil napake. Toda takšna so pravila in kljub vsemu sem sem naredil napako.”

Devetkratni svetovni prvak pa kljub temu ne obžaluje svoje napadalne vožnje. “To je bil eden izmed tistih dni, ko čutiš, da lahko zmagaš, zato moraš poizkusiti, sicer ti to ne bi dalo miru. Čutil sem, da lahko zmagam, zato sem poizkusil. Bila je neumna napaka, toda za mano je kljub temu odličen konec tedna, saj s tem motorjem še nikoli nisem bil tako konkurenčen.”

Vinales pa se z Rossijem seveda ne strinja: “Ko sem zapeljal s steze, sem izgubil čas, saj sem bil pred tem tik za Valentinom, zatem pa sem bil pol sekunde za njim. Moja napaka ni vplivala na razplet, saj sem krog končal z večjim zaostankom, kot sem ga imel prej.”

Vinales je Yamahi privozil petstoto zmago v svetovnih prvenstvih motociklizma, hkrati pa je prevzel vodstvo v točkovanju svetovnega prvenstva.