Rossi: Videli bomo ponovitev Katarja, če Marquez ne pobegne

Avtor prispevka: , objavljeno 7. aprila 2018 .

Valentino Rossi pravi, da bi v nedeljo na dirkališču Termas de Rio Hondo lahko videli podobno dirko, kot v Katarju, čeprav zaenkrat najbolje kaže Marcu Marquezu. Italijan je bil po petkovih treningih zadovoljen s skupnim sedmim mestom, saj steza očitno nekoliko bolje ustreza Yamahinemu motorju, kljub temu, da še ni našel optimalnih nastavitev z mehko zadnjo gumo.

“Nova podlaga je boljša, saj je zdaj na stezi manj grbin,” je povedal Rossi, ki je za Marquezom na drugem treningu zaostal za 1.1 sekunde. “Michelin je sem pripeljal več gum, kar pomeni, da niso vedeli, kaj pričakovati v smislu oprijema, toda ta je na novem asfaltu enak, kot na starem. Za dirko sem solidno pripravljen, saj imam dober občutek, še posebej na gumah, ki jih bomo uporabili na dirki. Težave pa mi dela mehka zadnja guma, vendar pričakujem, da bomo na tem področju napredovali v soboto. Če nam ne uspe, bomo lahko imeli težave, saj za zdaj še ne vem, katere gume bi uporabil na kvalifikacijah.

Pri vrhu bo v nadaljevanju konca tedna, ko bo na stezi več gume, precej izenačeno, le Marquez je bil danes zelo hiter. Zagotovo tu velja za favorita, saj je bil najhitrejši. Kljub temu pa pričakujem še eno dirko v skupini, če ne bo Marquez pobegnil.”

Steza je v petek očitno ustrezala Hondinemu motociklu, saj so trije njihovi dirkači zasedli prva tri mesta. Na drugi strani pa sta Ducatijeva tovarniška dirkača pokazala le bledo senco formo iz Katarja. Andrea Dovizioso je bil petnajsti, Jorge Lorenzo pa šestnajsti. Rossi pravi, da bi to lahko pomenilo, da bo tudi letos forma motocikla nihala od ene steze do druge. “Možno je,” je povedal. “Na splošno se mi zdi, da so razlike med motorji podobne tistim v Katarju, le Ducati je tu v velikih težavah.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish