Rossi: Vem, da sem lahko hiter

Avtor prispevka: , objavljeno 2. junija 2016 .

Valentino Rossi je v Španijo, kjer bo ta konec dirka za VN Katalunje, prišel z grenkim priokusom odstopa na domači dirki v Mugellu. Razočaranje izpred dveh tednov pa bo morda pozabljeno že v nedeljo, saj bo Italijan dirkal na eni izmed stez, ki mu odgovarjajo.

“Dirka za Veliko nagrado Katalunje poteka na eni izmed stez, ki so mi najbolj pri srcu,” je povedal 37-letni Italijan. “Steza mi je všeč, všeč pai je tudi vzdušje ob njej. Mislim, da imam veliko možnosti, da odpeljem dobro dirko. V Španijo sem prišel vedoč, da sem lahko hiter, hkrati pa tudi z nekaj razočaranja, saj bi v Mugellu lahko odpeljal odlično dirko. ”

Dirkač Yamahe se letos močno trudi izboljšati formo na kvalifikacijah, k vsakemu koncu tedna pa pristopa zelo metodično, tako da se skozi vse treninge in kvalifikacije kar najbolje pripravi za dirko. “Najpomembnejše z dirke v Mugellu je to, da smo ves konec tedna pridno delali in sem bil zato v nedeljo zelo hiter,” je dejal Rossi, ki pred 25 krogov dolgo dirko v Španiji za vodilnim v prvenstvu zaostaja za 37 točk. “Enak pristop moramo ubrati tudi tukaj in se pripraviti na dirko,” je še dodal.

Napiši komentar

Prosimo Vpišitee za komentiranje
  Naroči se  
Pošlji obvestilo