Rossi v novi karieri zgrešil bokse in končal na sedemnajstem mestu

Avtor prispevka: , objavljeno 4. aprila 2022 .

Sedemkratni svetovni prvak motociklističnega razreda MotoGP, Valentino Rossi, je minuli konec tedna v Imoli odpeljal svojo prvo avtomobilistično dirko nove kariere v razredu GT World Challenge Europe, na kateri pa se mu je pripetil neljubi incident, zaradi katerega je ekipa izgubila dragocen čas.

Italijan je z Audijem R8 LMS in moštvenima kolegoma Fredom Vervischem ter Nicom Mullerjem na kvalifikacijah dosegel petnajsto mesto izmed 52 nastopajočih ekip. Na dirki je ekipa vozila celo na dvanajstem mestu, a se je zapletlo pri menjavi dirkačev, ko bi moral Rossi zapeljati v bokse in dirkalnik prepustiti moštvenemu kolegu Vervischu. Zvezdnik MotoGP je vozil na trinajstem mestu, ko je zapeljal v bokse, a pri tem zgrešil mesto za postanek, kjer ga je čakala ekipa, zato je moral za varnostnim avtomobilom odpeljati še en krog.

“Na žalost je v garažah vladala zmeda, tam je bilo veliko avtomobilov in na žalost sem zgrešil mesto za postanek. Izgubili smo veliko časa, toda pridobil sem izkušnje,” je povedal Rossi.

“Vsa pozornost je bila usmerjena na Valentina, ki se je zelo dobro odrezal. Vozil je brez napak in z dobrim tempom,” je pojasnil šef ekipe, Vincent Vosse. “Ni kriv za težavo pri postanku. Dogodek moramo analizirati, toda to se lahko zgodi, ko se v boksih znajdejo skoraj vsi dirkalniki hkrati.”

Rossi je povedal, da je užival v vsakem trenutku pred svojimi navijači. “Na dirki sem bil dober, lahko bi dosegli dober rezultat v prvi deseterici, toda žal je prišlo do napake pri postanku, a se bomo iz nje nekaj naučili.”

Na dirki je sicer zmagal drugi Audi ekipe WRT, katerega so vozili Kelvin van der Linde, Charles Weerts in Dries Vanthoor, aktualni prvaki GTWCE.

Naslednja dirka je na sporedu 30. aprila, potekala pa bo na Brands Hatchu.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj