Rossi: V Mugellu ne bomo ponovili napake iz Le Mansa

Avtor prispevka: , objavljeno 18. maja 2016 .

Valentino Rossi je pred dirko v Mugellu poln samozavesti, pred domačimi gledalci pa želi nadaljevati s formo, ki jo je prikazal v letošnji sezoni. Dirkač Yamahe je v skupnem seštevku prvenstva na tretjem mestu, dvanajst točk za moštvenim kolegom Jorgejem Lorenzom in sedem za Marcom Marquezom.

Rossi v Mugellu ni zmagal vse od leta 2008, ko se je končal njegov rekorden niz sedmih zaporednih zmag na italijanskem dirkališču. Kljub težavam na petkovih treningih je v Le Mansu dirko uspel končati na drugem mestu, vendar se zaradi slabega rezultata na kvalifikacijah ni mogel boriti za zmago. Te napake, tako pravi devetkratni svetovni prvak, ta konec tedna ne bo ponovil.

“Letos se bom lahko boril za zmago, saj imamo dober motor, pa tudi sam sem v dobri formi,” je dejal Rossi. “V Le Mansu smo precej pozno našli primerne nastavitve za dirko, te napake pa ne bomo ponovili v Mugellu.”

37-letni Italijan pravi, da je nastop v Mugellu zanj pogosto težak, saj je pred prijatelji in družinskimi člani le težko osredotočen na dirkanje. “Mugello imam rad zaradi vzdušja, vendar težko ostanem osredotočen na dirkanje, saj me tu pogosto spremlja veliko prijateljev in navijačev. Toda po drugi plati je Mugello prav zato zame zelo poseben. Tu sem nekajkrat zmagal, se zapletel v nekaj dobrih dvobojev, na stezo pa me veže veliko lepih spominov. Po Le Mansu sem sproščen in pripravljen, da ostanem maksimalno osredotočen na dirkanje,” je še dodal.

Foto: Yamaha