Rossi v MotoGP še najmanj dve leti

Avtor prispevka: , objavljeno 12. februarja 2016 .

Valentino Rossi je izključil možnost, da bi v kraljevem razredu motociklizma ostal le še eno sezono. Italijanova trenutna pogodba se izteče ob koncu letošnje sezone, dirkač Yamahe pa je dejal, da bo v primeru, da se odloči nadaljevati z dirkanjem, dirkal še najmanj dve sezoni. Pred Doktorjem sta tako dve opciji, končati po letošnji sezoni, ali pa nadaljevati do konca 2018, odgovor na vprašanje, kako dolgo bo še dirkal pa bomo dobili najverjetneje v maju, ko je na sporedu njegova domača dirka v Mugellu.

“Ob koncu sezone 2016 se izteče mojga pogodba, in moral se bom odločiti, ali želim nadaljevati še dve sezoni,” je povedal Rossi. “Vse pogodbe so dvoletne, tako da če bom nadaljeval, bom moral dirkati še dve sezoni. Situacija je podobna, kot leta 2014, ko sem dejal, da se bom o nadaljevanju kariere odločil po prvih nekaj dirkah sezone.”

36-letni Vale je dejal, da bi se najraje odločil po koncu zadnje dirke sezone v Valenciji, a zaradi burnega dogajanja na trgu dirkačev, kjer bo letos nove pogodbe iskalo kar nekaj kandidatov, se bo moral odločiti prej: “Bomo videli, kako bo šlo na prvih petih ali šestih dirkah, potem pa se bom odločil.”

Foto: Yamaha

54
Napiši komentar

Prosimo Vpišitee za komentiranje
0 Komentarji avtorjev
  Naroči se  
najnovejši najstarejši z največ glasovi
Pošlji obvestilo