Rossi v Monzi kljub kazni do zmage

Avtor prispevka: , objavljeno 3. decembra 2017 .

Valentino Rossi je po koncu sezone MotoGP presedlal na štiri kolesa in se že tradicionalno udeležil Monza Rally Showa, kjer je danes zabeležil rekordno šesto zmago na tej prireditvi.

Italijanu se je v dirkalniku tudi tokrat pridružil Carlo Cassina, ki je bral zapiske, posadka pa je na nedeljski prvi hitrostni preizkušnji nabrala šest sekund prednosti pred najbližjim zasledovalcem Marcom Bonanomijem, sicer Audijevim dirkačem v svetovnem vzdržljivostnem prvenstvu.

Toda komisarji so na tehtanju odkrili, da je Italijan vozil s 7 kilogrami prelahkim dirkalnikom, zato je sledila deset sekundna kazen. Bonanomi je tako prevzel vodstvo z 2.7 sekunde prednosti, katero je držal vse do zadnje hitrostne preizkušnje, kjer je naredil dve napaki, s katerima je Rossiju na široko odprl vrata do zmage.

Devetkratni svetovni prvak je v cilj zadnje preizkušnje pripeljal s skoraj šestimi sekundami prednosti in slavil šesto zmago na prireditvi. Bonanomi je padel na tretje mesto, prehitela pa sta ga dirkača svetovnega reli prvenstva WRC, Thierry Neuville in Andreas Mikkelsen, ki sta se izmenjevala za volanom dirkalnika.

Četrti je bil svetovni motokrosistični prvak Tony Cairoli, ki je tako kot Rossi, vozil s prelahkim dirkalnikom.

 

Naroči svoj stenski koledar Valentino Rossi 2018!