Rossi: V Le Mansu bi morali biti hitri

Avtor prispevka: , objavljeno 17. maja 2018 .

Yamahi se je na lanski dirki v Le Mansu nasmihala kar trojna zmaga z Johannom Zarcom, Valentinom Rossijem in Maverickom Vinalesom, a je Rossi med lovom moštvenega kolega padel le nekaj ovinkov pred ciljem. Močna predstava motocikla, s katerim sta Rossi in Vinales imela kar nekaj težav, tako daje moštvu Yamahe upanje pred letošnjo dirko, ko so težave še vedno prisotne. Ekipa iz Iwate je, po težavah v Jerezu, na testiranjih v Španiji in Mugellu našla nekaj odgovorov, vendar bodo za ustrezna popravila potrebovali nekaj časa. Le Mans je tako odlična priložnost, da Rossi in Vinales poskušata zmanjšati zaostanek za vodilnimi.

Rossi je na tem dirkališču v razredu MotoGP zmagal trikrat, zabeležil pa je še šest drugih ter tri tretja mesta. “Vesel sem, da je na sporedu dirka v Franciji, saj bi morali biti hitri, saj steza ponavadi ustreza Yamahi,” je povedal Italijan, ki za vodilnim dirkačem prvenstva, Marcom Marquezom zaostaja za 30 točk. . “Težko je napovedati, kako nam bo šlo, saj so naši tekmeci močni. Tako bomo morali še malce počakati, da vidimo, kakšen potencial imamo.

Pričakujem, da bomo bolj konkurenčni, kot na prejšnji dirki, ne vem pa, kje bomo v primerjavi s tekmeci. Sam se bom skupaj s svojo ekipo, kot vedno, potrudil, da izpeljemo dober konec tedna.”

Vinales od lanske zmage v Franciji, ki je bila tretja na prvih petih dirkah, ni zmagal. Španec je kljub težavam in zgolj eni uvrstitvi na stopničke letos ostal blizu vodilnih. Do prvega mesta ga loči 20 točk, po pozitivnih testiranjih v Jerezu in Mugellu pa je pred nadaljevanjem sezone bolj optimističen. “Dirka v Jerezu je bila za nas precej težka. K sreči smo bili uspešni na testiranjih prejšnji teden. Smo zelo blizu popolnih nastavitev zame, zato sem pred dirko v Le Mansu pozitiven.

Na lansko zmago z Yamaho me vežejo lepi spomini, zato upam, da lahko ta uspeh ponovimo. Le Mans nam ustreza, ustreza pa tudi mojemu slogu vožnje in mislim, da smo ta konec tedna lahko dobri,” je dodal Vinales.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish