Rossi v enem tednu s 4. na 21. mesto

Avtor prispevka: , objavljeno 4. aprila 2021 .

Valentino Rossi je priznal, da na kvalifikacijah za VN Dohe ni bil dovolj hiter, da bi se boril za visoka štartna mesta, posledično pa je zabeležil svojo najslabši kvalifikacijski dosežek v karieri dirkača MotoGP.

Italijan že na petkovih treningih ni našel pravega ritma, ki bi mu omogočil dovolj dober krog, da bi se uvrstil v hitrejšo kvalifikacijsko skupino, zato se je moral s tekmeci pomeriti v Q1, kjer je njegov najboljši čas 1:54.881 pomenil izpad iz nadaljevanja kvalifikacij in začetek dirke s predzadnjega, 21. mesta.

Dirkač moštva Petronas SRT je pred tednom dni s časom 1:53.114 osvojil odlično četrto mesto, če bi mu uspelo ponoviti krog, bi današnjo dirko začel z drugega štartnega mesta, saj bi za zmagovalcem kvalifikacij, Jorgejem Martinom zaostal za le 0.008 sekunde, tako pa njegov zaostanek znaša 1.7 sekunde. Torej, kje se je zalomilo Italijanu? “Danes nisem bil dovolj hiter,” je pojasnil. “Poskušali smo izboljšati nastavitve, vendar sem imel veliko težav. Manjkalo mi je oprijema. Tudi z novimi gumami nisem uspel biti dovolj hiter. Prejšnji teden smo bili z novo gumo hitri, tokrat pa smo poskušali zmanjšati obrabo gume, a smo izgubili ogromno hitrosti. Dirka bo zelo težka, saj jo začenjam iz ozadja, na ogrevanjih pa moramo ugotoviti, zakaj se nam je to zgodilo.”

Tudi Maverick Vinales, dirkače tovarniške Yamahe in zmagovalec prejšnje dirke v Katarju, je bil nekoliko počasnejši od svojega kroga na kvalifikacijah pred tednom dni, a bo dirko prav tako začel s tretjega mesta, oziroma prve štartne vrste. Dobro pa sta se odrezala tudi ostala dva dirkača na Yamahah. Rossijev moštveni kolega Franco Morbidelli je bil na motociklu specifikacije A deseti, Fabio Quartararo na drugi tovarniški Yamahi pa peti.

Rossi je priznal, da njegov tempo za dirko ni dober, zato upa, da na dirki ne bo preveč zaostal za drugimi. “Dirko bom začel iz ozadja. Moj tempo na dirki ni dovolj dober, zato moram poizkusiti držati stik z dirkači pred mano. Prejšnji teden je dirka potekala v vlakcu, saj so razlike majhne. Zato se morda lahko porodi kakšna priložnost, če mi bo uspelo slediti temu vlakcu,” je še pojasnil Italijan.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish