Rossi v drugem delu brez občutka

Avtor prispevka: , objavljeno 4. aprila 2016 .

Valentino Rossi na drugem motorju, po obvezni menjavi, preprosto ni imel dobrega občutka, in tako ni imel možnosti loviti zmagovalca Marca Marqueza.

V prvem delu dirke je Italijan držal tempo, ki ga je narekoval Marquez, potem, ko je sredi dirke presedlal na drug motor, pa ni mogel voziti tako hitro, kot v prvem delu.

“Škoda, da v drugem delu nisem mogel voziti tako hitro, saj sem v prvem bil prepričan, da se na koncu lahko borim za zmago,” je dejal Rossi.

“Na drugem motorju, na novem kompletu gum, nisem nikakor mogel voziti zako hitro, kot prej. Pogoji so bili zares slabi. Nikakor nisem ujel ritma, na koncu pa so me dohiteli Vinales in Ducatija.”

Medtem ko je Maverick Vinales po enem poizkusu prehitevanja Rossija padel, sta tovarniška Ducatija v zadnjih krogih zlahka prehitela Italijana v težavah. “Krog in pol do konca sem v petem zavoju pozno zaviral, z Iannonejem naju je odneslo z linije in tako naju je Dovizioso prehitel. Takrat sem pomislil, da so se mi stopničke izmuznile,” je pojasnil dirkač Yamahe. “Toda v zadnjem ovinku zadnjega kroga sta oba Ducatija padla, tako da je teh 20 točk zame in za moje prvenstvo zlata vrednih. ”

Dirka je bila sicer skrajšana za 5 krogov, toda Rossi meni, da bi lahko odvozili celotno dolžino, brez obvezne menjave motorja. “Sam bi lahko brez težav idvozil vseh 25 krogov na istih gumah,” je povedal. “Toda ker je šlo za varnost, je bolje tako. Več težav mi je povzročil dež, ki je spral stezo, tako da je bilo na njej manj naložene gume in smo dirkali v takih pogojih, kot v petek na prostih treningih.”

Foto: Yamaha