Rossi: V boju za stopničke bo 7 dirkačev

Avtor prispevka: , objavljeno 6. avgusta 2017 .

Valentino Rossi bo VN Češke v Brnu začel z drugega mesta, to pa naj bi bilo po njegovih besedah zelo pomembno, saj naj bi se za stopničke borilo prvih sedem dirkačev, katere je na kvalifikacijah delilo manj kot sedem desetink deskunde.

“Ta konec tedna se ni začel slabo, saj sem že v petek imel dober občutek,” je povedal. “V soboto smo našli še nekaj izboljšav in ob koncu tretjega treninga sem videl, da sem na mehki gumi hiter, zato sem na kvalifikacijah ciljal v ospredje. Motocikel ni bil slab, zadnji hitri krog pa mi je še posebej dobro uspel. Štart iz prve vrste je zelo pomemben, saj mislim, da se lahko za stopničke bori prvih sedem dirkačev. Ne vem, če je toliko tudi kandidatov za zmago, vsekakor pa jih je za stopničke, zato je štart iz prve štartne vrste majhna a pomembna prednost.”

Vremenska napoved pravi, da bi med dirko lahko tudi deževalo, a Rossi upa, da bo dirka potekala na suhi stezi, kljub temu, da je bil na mokrem prvem treningu zadovoljen s svojo hitrostjo. “Izbira gum je še zelo odprta, saj lahko dirkamo na srednje trdi ali trdi gumi, ponuja se možnost, da dirkamo z eno trdo in drugo srednje trdo, vse pa je odvisno od temperatur. Vremenska napoved ni najboljša, zato je pomembno, da dopoldan razumemo pogoje. Upam, da bo dirka suha, čeprav sem bil na morem prvem treningu kar dober,” je še dodal Rossi.

Foto: Yamaha