Rossi v boj kljub kazni

Avtor prispevka: , objavljeno 27. oktobra 2015 .

Valentino Rossi, vodilni v skupnem seštevku letošnjega prvenstva, je napovedal, da bo nastopil na odločilni dirki sezone v Valencii, katero bo po kazni zaradi incidenta v Maleziji začel z zadnjega mesta.

Dirkač Yamahe je bil kaznovan, ker je povzročil padec Marca Marqueza, katerega je navidez zvrnil z motorja s svojo nogo, medtem ko sta bok ob boku vozila skozi 14. zavoj steze Sepang.

Devetkratni svetovni prvak je zanikal obtožbe, da je vozil nevarno in namignil, da osmega novembr sploh ne bo nastopil na dirki, saj naj bi imel le majhne možnosti za naslov.

Rossijevi podporniki že vse od nedelje vodijo spletno vojno proti Marquezu in na socialnih omrežjih ter spletnih portalih močno kritizirajo Španca. Organizirali so celo spletno pobudo za izbris Italijanove kazni, katero je podpisalo okrog 370.000 posameznikov izmed sicer več kot 11 milijonske baze privržencev.

“Hvala vsem za podporo,” je na svojem Twitter profilu in Facebooku zapisal Rossi. “Vaši komentarji so mi pomagali premagati grenkobo in jezo. Od danes se pripravljamo na Valencijo.”