Rossi uspešno prestal operacijo

Avtor prispevka: , objavljeno 1. septembra 2017 .

Valentino Rossi je v jutranjih petkovih urah uspešno prestal operacijo, pri kateri so Italijanu zloma desne noge učvrstili s kovinsko ploščico.

Poseg je potekal brez težav, dirkač Yamahe pa se počuti dobro. “Operacija je potekala dobro,” je povedal Rossi. “Že zjutraj, ko sem se zbudil, sem se počutil dobro. Rad bi se zahvalil zdravniškemu osebju v Anconi. Žal mi je, da je prišlo do te nesreče, zdaj pa si želim čimprej vrniti na motocikel. Dal bom vse od sebe, da bo moj izostanek čimkrajši.”

“Rad bi povedal, da je z Valentinom vse vredu in to je v tem trenutku najpomembneje,” je dejal doktor Raffaele Pascarella, ki je Rossija operiral. “Zagotovo bo moral počivati 30 do 40 dni, potem pa bomo v naslednjih tednih skupaj ocenili, kako nadaljevati.”

Čeprav je dirkač Yamahe poškodoval isto nogo, kot leta 2010 v Misanu, je Dr. Pascarella dejal, da prejšnja poškodba ne igra vloge, saj je bila kost zaceljena štiri do pet mesecev kasneje. Zlom pa se je zgodil “precej blizu” mesta prejšnje poškodbe.

V naslednjih 40 dneh sta na sporedu dve dirki in sicer v Rossijevem domačem Misanu ter Aragoniji, tri zaporedne dirke v Motegiju, Phillip Islandu ter Sepangu pa nato sledijo 15. oktobra, zato se že poraja vprašanje, kdo ga bo nadomestil na motociklu Yamahe.

Potiho se govori, da bi priložnost lahko dobil celo Jonas Folger iz poltovarniškega moštva Yamahe Tech3, nekateri pa tudi ugibajo, da bi se lahko Folger in Johann Zarco na Rossijevi Yamahi M1 izmenjala.

Kakor koli že, v uredništvu portala Svet hitrosti želimo The Doctorju čimprejšnje okrevanje.

Foto: Yamaha