Rossi upa na ukrep Yamahe

Avtor prispevka: , objavljeno 23. septembra 2018 .

Yamaha je po VN Aragonije zabeležila rekordno dolg niz brez zmage, za katerega pa Valentino Rossi upa, da bo zbudil moštvo iz Iwate, ter ga spodbudil k potrebnim rešitvam težav. Italijan je v soboto zabeležil najslabši kvalifikacijski dosežek v karieri, na dirki pa je vendarle uspel nadoknaditi nekaj mest in se zavihteti do končnega osmega mesta, s tem pa je minilo že 23 dirk od zadnje Yamahine zmage v razredu MotoGP. To je najdaljši niz brez zmage, po prejšnjem obdobju med leti 1996 in 1998, ko jim ni uspelo zmagati niti enkrat na 22 dirkah.

“Upam, da bo kdo izmed vodilnih mož videl to številko in postavil vprašanje, zakaj?” Je ob tem neslavnem mejniku povedal Rossi, ki se je lahko le tolažil z izboljšavami, ki jih je ekipa dosegla med kvalifikacijami in dirko. “Poizkusili smo z velikimi spremembami nastavitev in občutek je bil precej boljši že na jutranjih ogrevanjih, na koncu pa dirka zame ni bila tako slaba. Začel sem precej zadaj, vendar sem vso dirko lahko držal konstanten tempo in osvojil nekaj točk. Uspalo mi je priti med prvih deset, v kar smo v soboto malce dvomili. Takšno je trnutno stanje, to je ves naš potencial in upam, da se lahko izboljšamo.”

Zadnjo občutno izboljšavo Yamahe je Rossi občutil pred tremi leti, na testiranjih po dirki v Aragoniji. “Takrat smo tu naredili res veliko korak naprej z motorjem,” se spominja. “To je bilo tudi zadnjič. Takrat smo še vozili na Bridgestonovih gumah. Po tistem testiranju sem nato na naslednji dirki, ki je bila v Assnu, zmagal,” je še dodal.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish